![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-12-2010
Model: Mk1
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2000
|
Pompa chodziła gdy nie chciał odpalic. Dzisiaj odebrałem auto od elektryka mówi że nic nie znalazł, sprawdzał wszystkie wiązki kabli i że komp mu nic nie wykazywał i jest wszystko ok. Elektryk mówił że następnym razem jak to się stanie to mam nic nie ruszac i od razu dzwonic po niego a on przyjedzie z kompem i zobaczy co jest. W domu też sprawdzałem kable i też nic nie znalazłem. Pali za każdym razem.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
Jak znowu to się stanie, to sprawdzasz dwie rzeczy:
1. Czy podaje pompa paliwo 2. Czy jest iskra W dużym uproszczeniu, to jest minimum aby odpalić benzyniaka:-) Potem można dumać dalej, ale trzeba wiedzieć w którym kierunku pójść.
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-08-2011
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2002
|
ja mam od 3 dni ten sam problem, lecz nie miałam wcześniej objawów,że coś nie tak. zajechałam na parking poszłam zaprowadzić dziecko. kluczyk mi spadł z piętra wsiadam do foczki,a tu auto rozrusznik kręci,a pompa nic. Przyjechał gościu z komputerkiem podłącza 0 błędów ;( załamka nikt nic nie wie włącznie z komputerem ;( ja mam tddi
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Focus kombi | Transit DCiV L3H2 | Transit Custom DCiV L2H1
Silnik: 1.6 TDCi Econetic 105KM | 2.0 EcoBlue 130KM | 2.0 EcoBlue 136KM
Rocznik: 2013 | 2019 | 2024
|
natalinka, może upadek kluczyka jest przyczyną niesprawności. Immobilajzer nie pozwala na odpalenie silnika... (być może). Masz drugi kluczyk?
|
|
|
#15 |
|
|
W serwisie też o tym mówili że może byc to. Mam drugi kluczyk. Teraz normalnie odpala bez problemów z tym samym kluczykiem. Jechałem w piątek przez miasto i znowu wskazówka spadła do 0 i auto się dusiło i szarpało. Dzwoniłem do elektryka a w tym czasie wszystko wróciło do normy. Pojechałem od razu do niego i znowu nic nie wynalazł.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez natalinka ; 22-08-2011 o 14:18 |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Niedawno miałem podobny problem, tzn silnik zgasł przy dojeździe do skrzyżowania. Próba odpalenia bez powodzenia. Kręcił ale nie zagadał (tak jakby paliwa nie miał), po podpięciu kompa - brak błędów. Mechanik zdębiał... odpaliliśmy na plaku i pomału sam zaczął chodzić. Ponowmnie komputer i zero błędów. Od tamtej pory chodzi normalnie... twu, twu nie zapeszam. Przyczyna - najprawdopodobniej uszkodzona wiązka kabli.
|
|
|
#18 |
|
|
Ja miałem to samo (tak jakby paliwa nie dostawał) i kable są w porządku a kluczyk mi nie upadł. Paliwo do silnika dochodziło a odpalic nie chciał. Mój na razie chodzi ale zobaczymy jak długo. Nie wiadomo co się dzieje że spada wskazówka prędkości:/ Te focusy coś się chyba zmówiły hehe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
To, że pada wskazówka prędkości to może być wina np czujnika. Może powodem jest brak/nieprawidłowy sygnał z czujnika prędkości VSS i komputer myśli że auto w tej chwili stoi (brak obciążenia) i zmienia dawkę paliwa co może objawiać się dławieniem silnika. To jest taka moja teoria-od czegoś trzeba zacząć... Skoro wskazówka prędkości tak się zachowuje ja bym od tego zaczął.
|
|
|
#20 |
|
|
Dzwoniłam wczoraj do warsztatu =)
Mam wiadomość iż, już działa =) moja foczka kochana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak dojadę do warsztatu dowiem się co było i ile mnie to będzie kosztować .... ale już się doczekać nie mogęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moja córcia już do każdego auta podchodzi i "mama brummm" chyba tak samo uzależniona jak ja |
|
|
|