Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-09-2011, 18:48   #11
misiekxyz
ford::advanced

Model: BMW F30
Silnik: DIESEL 184 KM
Rocznik: MŁODY
Domyślnie Odp: Odpadła zaślepka spryskiwaczy-xenon

Dzięki za info. Dzwoniłem - nie mają :/ Pomyślałem że można to zrobić w inny sposób....Mam zamiar wkręcić delikatnie śrube w spryskiwacz, łepek śruby wkłożyć w mocowanie zaślepki i z kleić jakimś dobrym klejem...;D
Zobaczymy jak w praktyce

misiekxyz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2011, 02:28   #12
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

włsnie chciałem napisać... skoro masz dekielek to go przyklej... i po kłopocie.
Stary 05-10-2011, 22:32   #13
misiekxyz

Dekielek był już wcześniej przyklejany, po pewnym czasie się odkleił.;/ Wkręciłem śrube w spryskiwacz reflektora ale muszę jeszcze kupić dobry klej. Jeszcze chwilowo bez zaślepki ;/
Stary 09-10-2011, 19:57   #14
Proximus-RSL
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 duratec HE
Rocznik: 2008

Podłączam się do tematu. Ostatnio jakis gamoń wyrwał mi dekielek spryskiwacza a przy okazji końcówkę dyszy. Koszt takiej imprezy a ASO Auto Boss to ok 650 zł z tego 370 dysza, 70 zaślepka, a reszta to malowanie, zrzucenie zderzaka ,no i montaż ów elementów. Tak więc nie polecam kupowac używek bo nowe latają w identycznych cenach więc po co nakręcać złodzieji a w konsekwencji sami na tym bedziemy tracić ;-(Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Proximus-RSL ; 09-10-2011 o 20:01
Proximus-RSL jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2011, 22:17   #15
misiekxyz

Najgorsze jest to że spryskiwacz jest cały, sprawny a brak zaślepki strasznie szpeci auto! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..Żeby to naprawić trzeba słono płacić!!!!
Co do mojego problemu, został on rozwiązany..... Mianowicie, jak wspomniałem wcześniej, wkręciłem wkręta (taki czarny, chyba do karton gipsu) do spryskiwacza, rozebrałem zaslepke z zaczepu (jest ona dwu częściowa) i przymocowałem do niego. Następnie zeszlifowałem lekko "głowkę" wkręta, założyłem na niego zaślepke. Lekko podkleiłem - efekt końcowy ;D.
Mam nadzieje że przetrwa Nasze warunki atmosferyczne......

Ostatnio edytowane przez misiekxyz ; 09-10-2011 o 22:48
Stary 27-03-2012, 08:48   #16
robert LC

Imię: Robert
Model: MK4 Titanium -->Fusion Titanium
Silnik: 140KM -->240KM
Rocznik: 2008 -->2014

Witam mam pytanie z innej beczki
nie wiem jak sprawdzić działanie spryskiwaczy reflektorów.
mam włączone wycieraczki i światła spryskuje szyba mokra a ksenony suche.
czy musi myć jakaś prędkość żeby to działało czy mam popsute?
robert LC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2012, 09:14   #17
karelgott
ford::beginner

Imię: Wojtek
Model: MONDEO IV Ghia X
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

Witam

Spryskiwacze załączają się podczas jazdy, o ile dobrze pamiętam, co piąte spryskanie szyby.
Xenon spryskiwany jest na 2 razy. najłatwiej to zauważyć w nocy gdy jedziesz na światłach. Dodatkowo u mnie powoduje, że na szybie ląduje odbita od reflektora mgiełka.
karelgott jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2012, 14:56   #18
franczesko
FCP member

Imię: Krzysiek
Model: KUGA Mk3 ; VW Golf Mk8.5; Focus Mk3 RS
Silnik: 2.5 PHEV ; 2.0 TDI 150ps; 2.3 EB 350ps
Rocznik: 2022 ; 2025 ; 2017

Cytat:
Napisał karelgott Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

Spryskiwacze załączają się podczas jazdy,
Nie zgodzę się, na postoju tez działają co któryś raz spryskiwania szyby.
franczesko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2013, 00:08   #19
mati112
ford::amateur

Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odpadła zaślepka spryskiwaczy-xenon

Mam pytanie czy można gdzieś dokupić część dyszy spryskiwacza zaznaczoną na zdjęciu? podczas jazdy i używania spryskiwaczy reflektorów urwała mi się zaślepka wraz z łebkiem dyszy na którym się trzymaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chcę się coś dowiedzieć na ten temat gdyż ceny całego spryskiwacza są nieciekawe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Chyba że ktoś podsunie mi pomysł jak to zrobić , bez większego wydatku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dzięki
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 420_0_productGfx_02ae75856efd2bf61d3cfe7b6e2c2ebd.jpg (56.0 KB, 90 wyświetleń)
mati112 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2013, 10:26   #20
grodek75

Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001

Cytat:
Napisał mati112 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam pytanie czy można gdzieś dokupić część dyszy spryskiwacza zaznaczoną na zdjęciu? podczas jazdy i używania spryskiwaczy reflektorów urwała mi się zaślepka wraz z łebkiem dyszy na którym się trzymaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chcę się coś dowiedzieć na ten temat gdyż ceny całego spryskiwacza są nieciekawe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Chyba że ktoś podsunie mi pomysł jak to zrobić , bez większego wydatku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dzięki
Niestety kolego, ale te elementy są sprzedawane w całości.
Jakakolwiek usterka spryskiwacza tak naprawdę skutkuje koniecznością wymiany całego lub jakimś rękodziełem jeżeli jest możliwe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli masz wszystkie elementy można próbować kleić, ale jak długo to pożyje...?
Ogólnie ksenony w MK4 to jakaś pomyłka jest.
Na początku byłem zadowolony, ale teraz widzę że wcale nie świecą lepiej niż zwykłe, a koszty eksploatacji dużo większe.
Właśnie lewy zaczął mi świecić na różowo i się wyłączać, wczoraj kupiłem dwie nowe żarówki Osram - 460zł poszło...
A jeszcze wymiana.

Ostatnio edytowane przez grodek75 ; 30-11-2013 o 10:30
grodek75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania