![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-06-2007
Model: Mondeo mk5 kombi st-line
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
ja miesiąc temu płaciłem za nówkę 500zł, kilka dyszek tańszy był po regeneracji, ale wolałem nówke, mi zaczęło śmierdzieć w środku jakieś 1,5 tygodnia przed całkowitym rozładowaniem, altek nie nadawał się do naprawy
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: MK 5
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT 180 hp
Rocznik: 2018
|
No ja mialem smrod tylko jakies 2 godz. przed padnieciem auta.Nie chce mi sie jakos bardzo wierzyc zeby tak padl nagle,bez zadnych oznak.Tym bardziej ,ze wczesniej nie bylo zadnego problemu z ladowaniem albo objawem jego braku.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Auto juz na chodzie,przyczyna-spalone diody i mostek w altku - cena uslugi 180 zł,nie wiem czy to duzo czy malo i czy cena adekwatna do naprawy.Wazne ,ze auto dziala i nie padł caly altek,wtedy naprawa kilkakrotnie wyzsza.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-10-2011
Model: MK3
Silnik: TDDI
Rocznik: 2001
|
Kolego miałem dokładnie te same objawy i okazało się że wytarła się miedź na jakichś 2 tulejkach w altku - szczotki nie miały przez to odpowiedniego kontaktu i raz było ładowanie a raz nie.
Najlepsze jest to, że sprawdzaliśmy z mechanikiem ładowanie i w momencie kiedy go wcale nie było lampka od ładowania na desce rozdz. się nie zapalała! Dopiero jak aku był na końcówce to łaskawie mrugnęła kontrolka i zaraz potem wszystkie liczniki się wyłączyły. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
No i powtórka z ,,rozrywki''.......Dziś znowu podczas jazdy smród,podnoszę maskę a tam siwo wokół altka.Zauważyłem,że zaczęło słabnąć ładowanie-wycieraczki,szyby chodziły jak w zwolnionym tempie.No i po przejechaniu jakieś 2 km zapaliła się kontrolka od ładowania,więc czym prędzej zjechałem na parking.Auta już nie odpaliłem,znowu laweta i wizyta u elektryka.
Okaże się czy znowu diody czy coś innego albo i cały altek. No jeśli diody to powinienem mieć w ramach gwarancji,jak by nie było nie upłynęły 3 miesiące od ostatniej ich naprawy.Zdam relacje co i jak. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|