![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::advanced
![]() Imię: Mateusz
Model: Transit
Silnik: 2,2 tdci 115KM
Rocznik: 2010
|
![]()
Fatso ja to widze tak. W jakimkolwiek zakładzie zakładasz butle, przewody, parownik, odciecie wtrysków i jaki przełącznik by tym sterować. Słowem I gen. Tego chyba nie da sie spartolić wiec szukaj gdzie bedzie najtaniej. Jak juz bedziesz miał to założone i blosidło w reku zawitasz w Krakowie i myśle że Mr Struna pomoże Ci go zamontować. Musisz go tylko ładnie poprosić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja może też stanę z boku i jakie klucze potrzymam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps. parownik kup taki cobydał rade psiknąć w Twoje V6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
![]()
mtz właściwie to każdy by sobie mógł sam kupić to wszystko w częściach na allegro i by pewnie taniej wyszło, ale co w takim przypadku z wbiciem tego do dowodu rejestracyjnego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
No właśnie o to chodzi by zamontować te toy's u gaziarzy. Wystawią na to papiery + ewentualna dopiska miksera by zrobić komplecik w dokumentacji. Gazik zarejestruje bez problemu. Jak pisałem trzeba szukać najtańszego warsztatu bo w tym temacie raczej nic sie nie da spartolić. Tylko ważne by być przy montażu. Ja u siebie pilnowałem majstrów jak SS man Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps. jeszcze jedno rureczki miedziane poproś 8mm. Parownik bardzo zachwalany OMVL 90 cos tam :fcp3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-01-2006
Model: Mondeo
Silnik: TDDi
Rocznik: 2001
|
![]()
problem w tym, ze gaziarze nie podaja ceny instalacji dopoki nie wiedza co za auto, a jak sie dowiedza to nagle ta sama instalacja kosztuje 500 wiecej, bo to przeciez V6, pomimo ze graty i robota taka sama.
Dlatego chcialbym zalozyc docelowo od razu w jednym miejscu, moge nawet kupic ten zasmarkany mikser. No i wierzcie mi albo nie, ale instalke da sie zmascic, chocby zakladajac parownik nie tam gdzie byc powinien albo wpinajac sie w instalacje elektryczna po chamsku. Mnie gaziarze za duzo aut napsuli, wiec sie po prostu boje niesprawdzonych warsztatow, a sam sprawdzac juz nie mam siły. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: 31-01-2006
Model: ---
Silnik: ---
Rocznik: 1998
|
![]()
a dziś zauwazyłem fajną rzecz, jak jechałem w nocy w trasie (temp. ok 20 stopni) to mondeo świetnie jechało na lpg i benzynie, bardzo mała różnica w osiągach, jednak gdy nastał dzień i zrobiło się ponad 30 stopni to juz gorzej, musiałem mocniej deptać, żeby przyśpieszył ... podobno to zależy od gęstości powietrza hehe ciekawa sprawa.
![]() |
#16 |
|
![]()
a jak sie to ma to tematu moich poszukiwan ???
gdzie jest MOD ??? :fcp27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
![]() Cytat:
Fatso jak dzwonisz to pytaj o instalacje I gen. i nie wdawaj sie w szczegóły. Właśnie dzwoniłem do moich monterów i instalke do tego auta założą w granicach 1200-1300 + ewentualny sterownik lambda za 200 zeta. Papiery bedziesz miał glanc do rejestracji. U Ciebie problem jest z miejscem pod maska na parownik. Jak jesteś zainteresowany to wal na PW i jakoś to zgramy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
![]()
Szukaliśmy własnie z MTZem najlepszej ofert w Kraku na Igen ale ci Mateusza to chyba najlepiej wyjdą bo niektórzy gazownicy nawet nie podejmą sie założenia Igen do tego auta do KRK mas zniedaleko świetna jak na Poske drogą
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
Fatso jak dzwoniłeś do mnie to wspominałeś że masz rure dolotowąo średnicy 80mm. Zdejmij ją z przepustnicy i zmierz jaką ma średnice zewnętrzną tam gdzie ta rura nachodzi. Ja u siebie blosa mam zamontowanego za pomoca rury od ogrzewania z malczana. Ma coś ok 70-73mm. Jest dość miekka może da rade zastosować ją u Ciebie.
Ma 2 zalety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jest tania jak barszcz (3 zł) i extra spełnia role klapki antystrzałowej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Znaczy jak Ci strzeli to na 100% ta guma jest rozerwana i nie powinno być zadnych innych szkód. Przetestowałem to u siebie jak umyłem silnik karcherem i od razu pojechałem na LPG i ..... :573: Bomba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdź czy da rade ją założyć na przepustnice Reduktor OMVL R90 od reki w Krakowie za 250 zł |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
Dobra, dzisiaj sie zdzwoniłem z gosciem we wro, co to zakladał juz blosy ( funfel ze sierrafan polecił). Jest jedno ale, Gosciu nie chce dac OMVL R90 tylko BRC 140kW. Troche sie zastanawiam. Instalka w cenie złomu wiec kosztowo bym sie pisał, ale zastanawia mnie ten reduktor. Decyzji nadal nie podjąłem.
C do rury to kibel lekki, bo z jednej strony jest obudowa MAFA i tam rura wchodzi do wewnatrz, z drugiej ta 73 mm powinna byc gicior. Mysle tez o standardowych pierdółkach dla tunerów, czy te ichnie kolorowe rury, do których można wpiąć odmę i odpowietrzenie korbowki. |
![]() |
![]() |