![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojtek
Model: Fiesta
Silnik: 1,1
Rocznik: 1987
|
kolega miał taki problem w eskorcie 1.4, mapsensor wymienił i działa git (sprawdź lambde)
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK3 Gold X Wagon
Silnik: 2.0 TDCi 125KM DPF
Rocznik: 2006
|
Obstawiam silnik krokowy, ponieważ zauważyłem, że w sytuacji wystąpienia tych wysokich obrotów po naciśnięciu pedału hamulca na luzie obroty wzrastają. Najwyraźniej coś z położeniem przepustnicy na rozgrzanym silniku. Ostatnio po chwilowej jeździe w korku jakby straciłem sprzęgło - nie ciągnął po dodawaniu gazu na jedynce, dwójce, po chwili wszystko się unormowało. Występują też problemy z wrzuceniem jedynki i wstecznego. Myślicie, że te problemy jakoś się wiążą?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-03-2010
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2009
|
U mnie był to silnik krokowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wcześniej przeczyszczenie nic nie dało , pierwszy kupiony był uszkodzony , dopiero nowy egzemplarz uleczył fieste Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: fiesta mk6
Silnik: 1.3 60KM
Rocznik: 2004
|
czy rozwiązałeś ten problem, bo mam to samo.
wymieniłem silnik krokowy na oryginał i teraz na wolnych obrotach trzyma mi wskazanie 1400 -1500 - jest to bardzo irytujące. Jak włączę klimę obroty spadają do 800 czyli jak należy - o co tu chodzi cholera. komputer nie wskazuje żadnych błędów. ludzie pomocy! |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
zrób reset,są opisy jak zrobić
|
|
|
#16 |
|
|
Rozwiązałem ten problem ale na 100% nie jestem w stanie powiedzieć który element powodował u mnie wysokie, falujące obroty na biegu jałowym po rozgrzaniu silnika. Najprawdopodobniej był to silnik krokowy, który był mocno zabrudzony. Wyczyściłem silnik krokowy, ale również podwiązałem wiązkę przewodów czujników która dotykała silnika, wyczyściłem również przepustnicę i MAP sensor (ten akurat był w miarę czysty). Zostałbym o mało co pacjentem domu bez klamek, ponieważ wykręcenie tych elementów w silniku 1.3 8V bez odjęcia kolektora dolotowego graniczy z cudem. Co gorsza ułamała mi się koronka plastikowa MAP Sensora przy wyciąganiu (została w środku z uszczelką), ale udało mi się to skleić, złożyć i póki co jest git.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Gregziel - spróbuj jeszcze raz odłączyć minusową klemę akumulatora na pół godziny, następnie ją podłącz, przekręć kluczyk na I pozycję na 5 minut, wyłącz stacyjkę na 5 minut i następnie uruchom silnik na 10 minut, niech sobie pochodzi na biegu jałowym do ustalenia się temperatury. Nie załączaj przy tym żadnych odbiorników - świateł, dmuchawy, klimy.
|
|
|
|