![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus Mk2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Odgrzeję temat.
Ktoś poturbował mi lusterko od strony kierowcy, więc muszę je wymienić, ale wpadłem na pomysł, żeby zamontować takie z podświetleniem i zamykaniem. Po demontażu lusterka okazało się, że do lusterka dochodzi wtyczka z 7 pinami, a samo lusterko miało 6 pinów - nie miało ani podświetlenia, ani składania. Idąc dalej tym tropem pomyślałem, że może będę mógł zamontować takie lusterka z oświetleniem i składaniem. I tu pojawiają się moje pytania: 1. Czy moje moduły (7M5T-14B533 AE) obsłużą te funkcje? Jeśli tak, to; 2. Czy wystarczy pociągnąć/dołożyć przewód od konektora B (C728, pin 14) do gniazda wtyczki lusterka (C806, pin 4), żeby lusterka zaczęły się składać/zamykać podczas otwierania/zamykania samochodu? Przewody do podświetlenia już są. Z tych dwóch powyższych punktów byłbym już zadowolony, ale chciałbym jeszcze domontować ten przycisk zamykania/otwierania lusterek, który znajduje się na drzwiach. Niestety do niego z konetkora A (C729 , piny 5, 7, 17) nie wychodzą żadne przewody do tego wyłącznika przy klamce (C241, piny 1, 2, 4) bo go nie mam. I tu moja kolejna prośba, czy są koledzy, którzy mieliby może na zbyciu ten włącznik (7M5T17B676AA)? A może nawet i wtyczkę z przewodami i pinami do niego?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
ok, zapraszam
ps. a nie prościej napisać priva? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Mam trochę dziwne pytanie do użytkowników wersji ze składanymi lusterkami. Nabyłem drogą kupna przycisk do składania lusterek, ale jego działanie jest tylko jedno pozycyjne, tzn. naciska się go tylko w górne położenie, dolne nie działa - nie można go wcisnąć. Myślałem, że działa on tak jak przycisk od szyb - góra/dół, więc nie wiem czy ten zakupiony przycisk składania jest dobry, czy zepsuty?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Tak ma być. W autach z alarmem był podwójny, u góry lusterka a na dole jakieś ryglowanie czy coś, tylko kilka razy widziałem taki przycisk w internecie.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Dzięki za info. Od razu mi ulżyło! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wie ktoś czy do niego jest taka sama kostka i można sobie podłączyć pod dół dodatkowe wyposażenie ? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
A czy ten przycisk nie jest może z Kugi MK1?
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Być może jest taki sam, ten na pewno jest z focusa. Nie wiem jak ma kuga, możesz mieć tak, a może mieć przy ustawianiu lusterek, także nie powiem.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
|
Pytanie związane z tematem, czy jest możliwe aktywowanie opcji składania/rozkładania lusterek podczas otwierania/zamykania auta centralnym zamkiem??
|
|
|
|