![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-05-2010
Model: Mondeo MK3 zombi
Silnik: 2.0 TDCI 141hp/330Nm
Rocznik: 2003 FL
|
Cytat:
Wydaje mi się, że: - auto jest odpicowane na sprzedaż, - wydaje mi się, że cały przód był malowany, założony i pomalowany nieoryginalny, niespasowany zderzak (zamienniki tak mają) bo maska, przednie błotniki i zderzak wyglądają jak dopiero co malowane i składane - niech mnie ktoś poprawi, ale czarne tło zegarka występowało tylko w wersji GHIA, a nie X100Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - takze to może być jakiś przeszczep po porządnym dzwonie, albo angol Poza tym na miejscu, nawet gdy się okaże, że nie był walony i składany z 3 innych i całość w miarę trzyma się kupy, podczas oględzin i jazdy próbnej może czekać Cię niespodzianka w postaci: - "walącej" dwumasy i zużytego sprzęgła, (wymiana 1-3 kPLN) - zuzytego zespołu paska wielorowkowego (wymiana 1 kPLN) - sprężynki (wtryski, pompa), (naprawa 1-3 kPLN) - rdzy na dolnych rantach drzwi - zużyta zawiecha ...i już wiesz dlaczego jest taki tani...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja osobiście raczej bym nie jechał go oglądać dalej niż 50 km. Auto ma juz 8 lat, "200" przebiegu, brak książki, jakiejkolwiek dokumentacji... ps. poproś o VIN i zobaczymy co w trawie piszczy... Cytat:
Musi być mata z izolatorem ciepła (taka aluminiowa wstawka nad turbinką) bo w przeciwnym razie turbina odparzyła by lakier i byłoby to widać...no chyba, że dopiero go złożyli po porażnym dzwonie...dlatego maska od wewnątrz jak nowa i nie ma wygłuszenia...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mat wygłuszających nie montowali tylko w PB po lifcie, a w każdym dieselu była!!!
MK3 GHIA 2.0 TDCi 141 KM i 330 Nm by HEKO Ostatnio edytowane przez Marek ; 31-05-2012 o 13:08 Powód: Regulamin pkt.21 |
||
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::professional
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
reasumując Wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku, iż każdy sprzedawany samochód jest w stanie tragicznym, albo odpicowanym do dzwonie. To znaczy ze nie ma już dobrych egzemplarzy w sperzdazy? W każdym wątku o mk3 nie ma pozytywnej opinii do żadnego z linkowanych autek...
Faktycznie aż taka tragiczna sytuacja ze stanem używanych mk3? |
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-11-2009
Model: Ford Mondeo Mk5
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
|
Wynika to z tego że większość ofert w serwisach z ogłoszeniami to oferty handlowców, a oni muszę przecież zarobić, a żeby zarobić a cena był normalna to muszą tanio kupić. I tutaj sobie dopowiedz dlaczego tanio kupują.
A druga sprawa to że większość osób szuka okazji cenowych a wtedy najłatwiej o szrota. Nie powiem ja też kupił od handlarza ale auto było z polski z w miarę udokumentowaną historią i w miarę normalną ceną, chyba kupiłem dobrze(odpukać mam nadzieję że nic nie wyjdzie z czasem) ale ja nie szukałem okazji cenowych i szukałem aut ze znaną historią. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::amateur
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 125KM
Rocznik: 2008
|
Dokładnie jest tak jak mówicie 99% aut to powiedzmy sobie samochody wyeksploatowane lub po dzwonach, samochodów bez przeszłości wypadkowej i z normalnym przebiegiem nikt nie odda ci za darmo. Mnie się trafił Mondeo od znajomej z 2008 roku z przebiegiem 27 tys ale silnik 1.6 125 KM i wersja silver czyli golas i za cenę 42.000 ale dzisiaj prawdopodobnie go kupię bo wolę taki samochód pewny niż wersję wyższą z niepewnego pochodzenia i nie wiadomo jakim przebiegiem.
Sam chcę sprzedać Nissana Primerę p12 z polskiego salonu serwisowaną z oryginalnym przebiegiem i ludzie pytają taki duży przebieg i taka cena. Przebieg może duży bo 176 000 ale na 100% pewny. Życzę wytrwałości w poszukiwaniu !!! Pozdrawiam |
|
|
|