Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-06-2012, 16:01   #11
linkgrabber
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: BMW
Silnik: 3.0xd
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Opadnięty zderzak tylny

Cytat:
Napisał FrogsterPL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No dobra, skoro wisi na zewnątrz to ślizgi... a co jeśli wisi na środku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaczałbym od pianki czy jest w ogóle a jak jest to do ST dorabiali takie pianki żeby podniesc zderzak do lamp, poszukaj na stdrivers tam widzialem ten temat
Po drugim lifcie faktycznie nie kładli często tyych pianek ale bez problemu pasuje taka z pierwszego liftu, nie wiem czemu ale przedliftowa jest dużo wieksza i ja nie mogłem dopchnac zderzaka jak założyłem tą z przedlifta

linkgrabber jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-06-2012, 17:14   #12
FrogsterPL
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Galaxy Mk3
Silnik: 1.6EB 160 KM
Rocznik: 2011

Ja akurat mam przedlifta, poza tym zderzak był kiedyś wymieniany po stłuszcze (we Włoszech stara Panda wjechała w tył Mondeo) i pianka przynajmniej w teorii powinna mieć się dobrze... No ale pewnie niedługo udam się do ASO więc zobaczymy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
FrogsterPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-06-2012, 17:38   #13
linkgrabber

Ja do Aso nie mam przekonania, a zderzak ściągnać to żadna filozofia albo masz belke delikatnie popchnięta w dół po tym najechaniu. Koszt pianki i belki to małe pieniadze, w używce mówie, bo wątpie żeby w ASO zdjeli Ci zderzak, wymienili pianke i zawolali 50 zł, zreszta sam zobacz po zdjeciach jak wyglada ich naprawa

ASO nie zrobi Ci pewnie w ten sposob bo powiedzą że pół tyłu trzeba by bylo wymienic ale mozesz np na pianke polozyc kawalek cieńkiej gumy, okleic to do pianki żeby nei wypadlo poczas jazdy i zderzak sie podniesie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-06-2012, 17:39   #14
linkgrabber

Ja już widziałem wkrecony wkret w zderzak żeby zderzak za mocno nie chował sie w nadkole.... Także fantazja blacharzy nei zna granic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-06-2012, 19:39   #15
marcinmg2

Model: Insignia 2013 ST BiTurbo 195 KM i było mondeo mk3
Silnik: 2.0 195 KM i 1.6 Pb 120KM
Rocznik: Suzuki SX4

Tam gdzie na zdjęciu masz taki jasny bolec, to na nim powinna być taka spinka. U mnie po jednej stronie była i przyciskała zderzak do błotnika, po drugiej nie było i szczelina była taka jak u ciebie. Ja założyłem nakrętkę na ten bolec i zalałem klejem epoksydowym i docisnąłem. Jak się utwardził po 10 minutach to już nie odstawał i jest tak już 2 lata.
marcinmg2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2012, 10:05   #16
Yabollek

Imię: Grzesiek
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0L Duratorq DI HPCR (125PS)
Rocznik: 2006

Aso uznało reklamacje usługi, oto ich wnioski z oględzin:
W moim modelu (po 2 FL) nie było pianki i według microcata nie ma jej być, jednak słaba jakość materiałów (oryginalnych fordowskich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), spowodowała ze zderzak w skutek wysokich temperatur obecnie panujących zmiękczył się i opadł, dodatkowo jeszcze sprawę pogorszył fakt że do zderzaka mam montowaną dolną część ozdobną (wersja GHIA) która też trochę waży.

Będą to naprawiać dokładając piankę która była w starszych modelach, obsługa zapewniała że będą się starać to spasować bez "kombinowania z ekstra blachowkrętami, klejami, etc...", jeśli się nie uda będzie trzeba pokombinować.

No nic zobaczymy co z tego wyjdzie (dzisiaj zostawiłem auto, postawili diagnozę i do odebrania jutro - ściągają tą piankę).

Idąc mi na rękę nie będę musiał nic dopłacać i będzie to realizowane w ramach gwarancji usługi którą wykonali.

Edit: odebrałem auto, jest tak sobie poprawione :-(,ehh chyba dam im spokój (aso) i naprawię to u pana "czesia".
Autko przynajmniej wymyli :-)

Ostatnio edytowane przez Yabollek ; 29-06-2012 o 16:49
Yabollek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania