![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
bylo od razu pisac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pedal gazu do wymiany. Koszt w ASO ok. 400-500 zl wymienic mozna spokojnie samemu, jest na 3 srubach na kluczyk 10 ". Jest tez opcja rozebrania starego i wyczyszczenia stykow. bylo by najtaniej ale nie koniecznie moze pomoc bo jezeli sciezki sa wytarte to tylko nowy zostaje zakupic
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartłomiej
Model: Focus
Silnik: 1.8tddi
Rocznik: 2001
|
Cześć wszystkim mam problem z moim fordem mianowicie przed chip tuningiem auto czasami na dowójce szaraplo jak by za mało paliwa miał działo się to nieoczekiwanie i trzymająca ronwo gaz dodałem więcej i przestało teraz zostala zrobiona mapa na 110km i problem po jakimś tygodniu nasila się jest to częstsze błędów nie ma EGR zaślepiony i odpięty samochód miał naprawiany sterownik pompy wtryskowej jakieś kable lutował pompiarz 6lat temu. Moje pytanie brzmi czy siada już pompa wtryskowa, sterownik czy może być złym paliwem z partnera może być zbieg okoliczność i mapa zrobiona i coś pada auto pali normalnie rano tak samo ciepłe Wolne obroty trzyma nie wiem co robić. A jeszcze wspomnę filtr paliwa zmieniony chyba że gdzieś bal paliwa zapchany i mało paliwa dostaje kilka razy zdarzyło się na rezerwie dojeździć do końca a i problem jest taki że jednego dnia potrafi tak kilka razy Zrobic nie raz wogule
|
|
|
|