![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 | |
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2012
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
Udało mi się kupić 3 rzad siedzeń w serwisie forda , bo okazało się że jak masz tylko pasy do 3 rzędu siedzeń to nie chcieli mi w homologacji wydać samochodu dla 7 osób. Ford był tak cwany że bez zakupu 3 rzędu siedzeń dopiero wystawił mi homologacje na 7 osób. Jeśli chodzi o komford jazdy dla 3 rzędu to spokojnie 2 osoby koło 182 cm wzrostu i waga 100 kg mieści sie bez problemu z dużym komfortem, oczywiście do tego mamy spory bagażnik bo wkładałem wózek do bagażnika oraz w bagażniku jest też schowek duży w którym również wkładaliśmy torby i ubrania.
Bump: A i jeszcze jedno , jest pod wrażeniem samochodziku , bo jak odebrałem autko w połowie września to pojechałem samochodem do chorwacji i testowałem nowy samochód. Musze przyznać że na tych górkach w Austrii i Chorwacji super dawał radę. Moc moim zdaniem jest wystarczajaca a spalanie po górach 7,3 litra z pełnym obciążeniem (4 osoby + pełny bagażnik). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-07-2010
Model: Smax
Silnik: TDCi 2,0
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
U mnie w 3 rządzie zmieszczą się 2 osoby (dzieci) ale 182 cm, 100kg i duży komfort – to jakby trochę inna bajka! Napisz jeszcze ile Ford skasował Cię za 3 rząd siedzeń. Szkoda, że nie pytałeś i nie czytałeś forum. Do dołożenia 3 rzędu siedzeń nie musisz od forda dostać homologacji na 7-osób. Robi się przegląd rozszerzony (ok. 270 zł) i bierze fakturę na „znacząca zmianę w konstrukcji samochodu” za ok. 50 zł z warsztatu który ma odpowiednie uprawnienia. To wszystko wystarczy do Urzędu Komunikacji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
|
![]()
Ja też nie kumam tego "komfortu" w 3cim rzędzie...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i dużego bagażnika wtedy heh..
Jechałem tak 3 razy i nogi miałem w lewo stronę i siedziałem sam to było "w miare ok",mam 180cm.
![]() |
#15 |
|
![]()
U mnie był montowany w fordzie 3 rzad siedzeń , bo zamawiałem , bo nie chcieli mi wydac auta 7 osobowego, może trochę dalej przesuneli te siedzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)))))
Jeśli chodzi o bagażnik to był spory , włożyłem tam przy rozłożonym rzędzie siedzeń spacerówkę + torby z zakupami i do schowka w bagazniku też powkładałem zakupy, niezle się tam mieści. Bump: Koszt dwóch siedzeń - 5800zł , z forda ściągali mi ten 3 rząd siedzeń pod kolor tych przednich siedzeń tak aby były identyczne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
Na maxa nie dałem 2 rządu siedzeń , moja żona ma 180 cm wzrostu i nie przesuwaliśmy na maxa. Tak czy inaczej 2 rzad siedzeń był lekko podsunięty a 3 rząd siedzeń miał sporo miejsca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-11-2007
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
![]()
Do mnie własnie przybył kurier z fotelem 3 rzedu .
Teraz będzie 6 fotelików , czas rozejrzeć się za kompletem pasów bezpieczeństwa do trzeciego rzedu . Brakuje mi tylko tych wymiennych zaślepek plastykowych w tylnych słupkach gdzie wychodzi pas w połowie słupka .(Dotychczas -były czarne zaślepki ale bez wytłoczonych otworów na prowadzenie pasa . potrzebuje nr. częsci lewa i prawa strona .
![]() Ostatnio edytowane przez eclipse ; 02-11-2012 o 09:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() Cytat: