Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-10-2012, 22:53   #11
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Pierwszy mondek MK4 2009

Cytat:
Napisał Kubuch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondeo w cenie ładnej Fiesty... Nic tylko rezerwować przez telefon i brać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Lepiej bym tego nie ujął Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2012, 12:28   #12
pawel_m8110

Cytat:
Napisał jaculek63 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie przesadzaj za zachodnią granicą takiego ogórka i z podobnym przebiegiem tez dostaniesz i może będzie pewniejszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szkoda tylko że potencjalny kupujący napalił sie na 1,8 tdci.
A skąd ta uwaga? Cos nie tak z 1,8 TDCI?

Sugerowałem się brakiem DPF-U.

Auto ma być generalnie rodzinne, więc 125 koni powinno wystarczyć do komfortowego wyprzedzania.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2012, 12:30   #13
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał pawel_m8110 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
więc 125 koni powinno wystarczyć do komfortowego wyprzedzania.
No tak,ale 2.0 TDCi zawsze lepiej sie do tego "zabierze" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-10-2012, 12:43   #14
pawel_m8110

Zabrała, to by się za mnie moja żona jakbym ją wcisnęło w fotel przy 240 koniach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2012, 13:05   #15
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał pawel_m8110 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zabrała, to by się za mnie moja żona jakbym ją wcisnęło w fotel przy 240 koniach...
Ja myślałem o 140KM,no ale...skoro to ma polepszyć Wasze pożycie to może warto o 2.0 Ecoboost pomyśleć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. hehe
Stary 19-10-2012, 13:19   #16
pawel_m8110

Gdybym miał na myśli takie zabieranie to bym o 1,8 nawet nie wspominał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale może wróćmy do tematu. Może ktoś z okolicy mógłby tam rzucić okiem?

Wuj dziś ma się tam pofatygować, może weźmie swojego mechanika. Wtedy zdam relacje. Może ktoś mi powie gdzie szukać typowych usterek. Kupwałem auto 7 lat temu. Brakuje mi odświeżenia w tej kwestii jak swego czasu Beckhamowi fryzury.

Plamy na tylnej kanapie, odświeżacz w bagażniku... może to jaki topielec, albo rzeźnik nim woził półtusze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2012, 22:29   #17
pawel_m8110

Dobra. Znajomi oglądneli samochodzik. Za bardzo nie można się do niczego przyczepić.

Znaleźli drobne wgniecenia, jedno na masce, drugie na drzwiach kierowcy. Silnik pracuje równo, "nie dymi".

Umówiłem się na jutro na oględziny. Na słowa miernik lakieru odpowiedź padła "z pewnością miał drobne naprawy ale wszystko profesjonalnie robione w ASO"

Po pierwsze profesjonalizm wielu ASO pozostawia dużo do życzenia.
Po drugie jak miernik wyjdzie poza skale... będzie lipa i ciekawe w ilu miejscach te "drobne przygody" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-10-2012, 17:39   #18
pawel_m8110

W książce same pieczątki, żadnych wpisów o naprawach, mimo że były. Miernik lakieru nie szalał. Grubość na całym samochodzie jednakowa (170-178 ). Tylko na tylnej klapie wykazywało 42-45. Zagadka.

Samochodzik zadymił przy odpaleniu na czarno na ciepłym silniku (delikatnie, ale zawsze :/ - ponoć tak mają)

Po trzecie, podczas jazdy na wprost wyczułem lekkie, cykliczne drgania kierownicy przy 50 km/h

Proszę o jakieś komentarze.

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-10-2012, 17:47   #19
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

grubość lakieru sugeruje (choć niekoniecznie) że auto było podmalowane czy jak to mówią "odświeżone" , tylna klapa, tutaj polerowanie raczej było w robocie ,
te cykliczne drgania to mogą być nie wyważone koła , silnik może delikatnie, ale nie musi zadymić

Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 23-10-2012 o 14:51
czeslaw555 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-10-2012, 14:45   #20
pawel_m8110

Ma to być samochód na kilka lat. Obawiam się, że po takim "odświeżeniu" trwałość i tak skłonnych do korozji elementów będzie skrócona.

Człowiek posiada działalność, więc po przejechaniu na diagnostykę i konkretne sprawdzenie samochodu mógłbym go reklamować, w razie jakiś "kwiatków".

Pytanie tylko czy warto?

Klubowicze obracający się w światku handlu samochodami może zdradzą mi swoje prognozy co do cen tych aut wczesną wiosną. Ceny zwykle spadają (rocznik poleciał) czy wręcz rosną (więcej kupujących).

Słyszałem też o Mondeo mk5 w 2013. Prawda to, że wychodzi nowy model?
Jeśli tak wielu fanów marki z pewnością pokusi się o wymianę na Nowszy model.

Ech trudno wydać krwawice z 2 lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania