![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
FCP member
![]() Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 | |
|
|
Cytat:
Sugerowałem się brakiem DPF-U. Auto ma być generalnie rodzinne, więc 125 koni powinno wystarczyć do komfortowego wyprzedzania. |
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 |
|
|
Gdybym miał na myśli takie zabieranie to bym o 1,8 nawet nie wspominał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale może wróćmy do tematu. Może ktoś z okolicy mógłby tam rzucić okiem? Wuj dziś ma się tam pofatygować, może weźmie swojego mechanika. Wtedy zdam relacje. Może ktoś mi powie gdzie szukać typowych usterek. Kupwałem auto 7 lat temu. Brakuje mi odświeżenia w tej kwestii jak swego czasu Beckhamowi fryzury. Plamy na tylnej kanapie, odświeżacz w bagażniku... może to jaki topielec, albo rzeźnik nim woził półtusze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#17 |
|
|
Dobra. Znajomi oglądneli samochodzik. Za bardzo nie można się do niczego przyczepić.
Znaleźli drobne wgniecenia, jedno na masce, drugie na drzwiach kierowcy. Silnik pracuje równo, "nie dymi". Umówiłem się na jutro na oględziny. Na słowa miernik lakieru odpowiedź padła "z pewnością miał drobne naprawy ale wszystko profesjonalnie robione w ASO" Po pierwsze profesjonalizm wielu ASO pozostawia dużo do życzenia. Po drugie jak miernik wyjdzie poza skale... będzie lipa i ciekawe w ilu miejscach te "drobne przygody" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#18 |
|
|
W książce same pieczątki, żadnych wpisów o naprawach, mimo że były. Miernik lakieru nie szalał. Grubość na całym samochodzie jednakowa (170-178 ). Tylko na tylnej klapie wykazywało 42-45. Zagadka.
Samochodzik zadymił przy odpaleniu na czarno na ciepłym silniku (delikatnie, ale zawsze :/ - ponoć tak mają) Po trzecie, podczas jazdy na wprost wyczułem lekkie, cykliczne drgania kierownicy przy 50 km/h Proszę o jakieś komentarze. Pozdrawiam |
|
|
|
#19 |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
grubość lakieru sugeruje (choć niekoniecznie) że auto było podmalowane czy jak to mówią "odświeżone" , tylna klapa, tutaj polerowanie raczej było w robocie ,
te cykliczne drgania to mogą być nie wyważone koła , silnik może delikatnie, ale nie musi zadymić
Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 23-10-2012 o 14:51 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Ma to być samochód na kilka lat. Obawiam się, że po takim "odświeżeniu" trwałość i tak skłonnych do korozji elementów będzie skrócona.
Człowiek posiada działalność, więc po przejechaniu na diagnostykę i konkretne sprawdzenie samochodu mógłbym go reklamować, w razie jakiś "kwiatków". Pytanie tylko czy warto? Klubowicze obracający się w światku handlu samochodami może zdradzą mi swoje prognozy co do cen tych aut wczesną wiosną. Ceny zwykle spadają (rocznik poleciał) czy wręcz rosną (więcej kupujących). Słyszałem też o Mondeo mk5 w 2013. Prawda to, że wychodzi nowy model? Jeśli tak wielu fanów marki z pewnością pokusi się o wymianę na Nowszy model. Ech trudno wydać krwawice z 2 lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|