![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
![]()
Kolega Wojtek ma rację co do lampki i czujnika wody w filtrze te roczniki i model jaki ma nie mająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czujnik wody w paliwie to to na dole na czerwono a lampka na lewo lampki świecy żarowej ( schemat po prawej )
Ostatnio edytowane przez AKIM ; 11-11-2012 o 10:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Transit 350
Silnik: 2.4
Rocznik: 2001
|
![]()
Załączam zdjęcie tej kontrolki. Marnie ją widać ale zawsze to cośGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do samochodu to chyba jednak odpuszczę ten konkretny egzemplarz. Auto z Włoch i nie opłacone. Nie mam czasu się bawić w rejestracje, serwisy i naprawy jak usterek jest dosyć sporo a w obecnym stanie będzie problem z przeglądem... Chciałbym aby auto już od połowy listopada pracowało. Chyba dorzucę i kupię coś nowszego. Mam na oko podobnego Transita ale już 2007 rok. W nim natomiast wyje coś z tyłu jak się przekroczy 60 km/h. Też ma potłuczoną szybę (wyraźnie dostał kamieniem). Ile może kosztować podgrzewana? Przebieg ma 80 000 km... Progi w drzwiach są ale mocno powycierane tzn. zszedł z nich lakier i widać wyraźnie, że blacha też się już wytarła. Jest to możliwe w Transicie? W Transicie Connect przy 70 000 nie ma praktycznie żadnych śladów zużycia w kabinieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Da się sprawdzić historię jak podjadę do Forda i zapytam o konkretny nr. VIN? Potrafią po VINie podać przebieg krajowego Transita? I jeszcze jedno pytanie. Podejrzewam tego transita o przebieg rzędu 200 000 km. Wiem, że zmorą osobowych Fordów są problemy z wtryskiwaczami czy czymś takim... Ten ma już silnik TDCi. Czy należy się o to obawiać? Ostatnio edytowane przez kenfollet ; 12-11-2012 o 10:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Transit 350
Silnik: 2.4
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
I jeśli można prosić o małe wytłumaczenie. Grubsza robota tzn. ile może kosztować. Wiadomo... kupuję używane auto. Muszę w nie trochę włożyć ale czy to kwestia 2 tys zł czy 10 tysięcy... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
FORD|AUTHORIZED
|
![]() Cytat:
natomiast prawie nie reaguje na zmiany obciążenia (mówimy o hałasie, a nie o wibracjach - to są różne sprawy). Cytat:
Natomiast most to nie tylko zdjęcie go z samochodu związane z odłączeniem przewodów hamulcowych, linek ręcznego, ABS-u, resorów, wału. To przede wszystkim rozebranie mostu, zlanie oleju, weryfikacja jego stanu i ustawienie na specjalistycznych przyrządach luzów międzyzębnych i łożyskowych. To dobrze zrobi tylko doświadczony mechanik w odpowiednio wyposażonym warsztacie. Pomijam fakt, że wyjące uzębienie może już być wypracowane i naprawa... niewiele pomoże. Kupując auto z wyjącym mostem skazujemy się od razu na spore wydatki i kłopoty oraz dużą stratę czasu.... Koszt może być bardzo różny, nie chcę go oceniać.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 12-11-2012 o 13:31 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2014
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
FORD|AUTHORIZED
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: krótki i niski
Silnik: 2,5D
Rocznik: 1997
|
![]()
Witam, jeśli chodzi o przednią podgrzewaną szybę, to wymieniałem taką po uderzeniu kamieniem ( teraz mam ubezpieczone szyby) i taka przyjemność w 2009roku kosztowała mnie 826zł/brutto z wymianą, patent podgrzewanej szyby jest świetny i tylko dlatego zdecydowałem się zamontować ponownie podgrzewaną.Szczególnie jeśli rano jest mrozik czy wsiada się do auta w wilgotne dni lub odzież jest mokra od deszczy i wsiądzie się w kilka osób, szyba natychmiast paruje a zanim silnik poda ciepło na odparowanie to chwilę trzeba poczekać, a ja mam guziczek i kilka chwil później szyba jest już czysta.
Pozdrawiam serdecznie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-03-2011
Silnik: 2.4 140KM | 2.2 155 KM
Rocznik: 2011 | 2015
|
![]()
u mnie po 25 k km progi były już wytarte do gołej blachy przy drzwiach kierowcy i pasażera ... w serwisie na przeglądzie pomalowali w gratisie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , ale po kolejnych kilku miesiącach znowu wytarte , wszystko zależy d sposobu wsiadania i wysiadania ... co do sprawdzania przebiegu to zapomnij Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chciałem krajówkę sprawdzić w serwisie to zapytano mnie o numer rejestracyjny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oczywiście musisz dodzwonić się do serwisu w którym auto bywało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak mi powiedziano w jakimś Warszawskim ASO , może w innych jest inaczej albo nie chcieli powiedzieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oczywiście historii w żadnym wypadku nie chcą podawać , bo wg nich są to dane objętę ochroną danych osobowych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. złodzieje i kombinatorzy mają dobrze u Nas ... każdy im ułatwia
EDIT , w Białymstoku są dwie firmy co sprzedają dostawczaki , nazw niestety nie pamiętam |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
serwis , transit , wał , wyciek |
|
|