Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-02-2013, 20:05   #11
lookash2nd
ford::average

Imię: Łukasz
Model: mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Kluczyk a klapa bagażnika.

A ja dalej bym stawiał na skorodowane kabelkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Miałem ten sam problem tylko moje auto jest o rok mlodszeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Zresztą o tym problemie wyczytalem na naszym forum fordclubpolska i znalazłem odpowiedzGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez lookash2nd ; 14-02-2013 o 20:10
lookash2nd jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2013, 22:00   #12
htrr
ford::beginner

Imię: HTRR
Model: C-MAX
Silnik: 1600
Rocznik: 2004

No może i skorodowały kabelki, lecz ja stawiam na mikro przełącznik z tego względy że przycisk całkowicie się poddaje nie ma tego pstryknięcia tak jakby mechanizm się popsuł. Znawcą nie jestem okaże się podczas demontażu. Ze względu na niską cenę element zamówiłem (43zł z przesyłką). Ten mikro przełącznik jest od mk2 czyli po roku 2007, podobno lepiej wykonany i bezawaryjny. Lecz podłączenie go do starszego rocznika jest trochę inne. Rozchodzi się o jakiś niebieski przewód.
Czy miał ktoś z tym do czynienia i potrafi to wyjaśnić?
htrr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2013, 22:32   #13
JJCube
ford::average

Imię: Jakub
Model: Focus C-Max Panther Black
Silnik: 2.O TDCI
Rocznik: 2003

Może to Ci pomoże:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Nasz kolega się postarał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
JJCube jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-02-2013, 12:56   #14
htrr

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No kurde postarał się kolega. JJCube dzięki, dzięki, dzięki !!!
Pozdrawiam
Stary 23-02-2013, 09:46   #15
htrr

Mikto styk wymieniony na nowy. Teraz działa jak się należy. w okolicy styku woda, błoto. Nowy należy jeszcze dobrze uszczelnić by zapobiec ponownemu zabłoceniu tym bardziej że ten nowy ma niewielkie luzy siedząc w karoserii. Czy zwykły sylikon wystarcz, czy może powinienem to w inny sposób zrobić. Pozdrawiam
Mała rzecz a cieszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez htrr ; 23-02-2013 o 09:50
Stary 23-02-2013, 12:07   #16
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał htrr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy zwykły sylikon wystarcz, czy może powinienem to w inny sposób zrobić.
Wystarczy. Wszelkiego rodzaju kleje raczej odradzam - pamiętaj, że ten nowy mikrostyk też może się skopać i co wtedy? Gumę potniesz, aby się do niego dostać? Silikon za to spokojnie odejdzie, ewentualnie jakiś klej typu butaprenowego, tylko nie za dużo, żeby za mocno nie złapał.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania