![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Prawdopodobnie siada ci czujnik odmrażania i przy dłuższej pracy on po prostu „zamarza” i wtedy wyłącza sprężarkę na amen..
Jak się ogrzeje to wraca do życia, czyli załączy ci sprężarkę ponownie, ale tylko na jakiś czas. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
wojtekn, dzięki za info - poszukam coś więcej o tym czujniku.
-=> S-Max - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]()
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
FCP member
|
wojtekn, czy sprężarka ma termistor, czy jest to inny czujnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - proszę też mniej więcej wskazać mi miejsce gdzie go mogę znaleźć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziękuję.
-=> S-Max - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]()
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Moderator
|
Czujnik, o którym mowa jest wkręcany w obudowę nagrzewnicy.
Jak patrzysz z siedziska pasażera to po twojej lewej masz nagrzewnice (oczywiście jak zanurkujesz) to powinieneś zobaczyć kabelek, który cię doprowadzi do czujnika a złącze aby go wypiąć jest pod poduszka powietrzna pasażera, (aby dostać się do złącza trzeba poduchę wymontować łatwizna dwie śrubki). Mam nadzieję, że to ci pomorze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
FCP member
|
Dzięki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wkrótce się tym zajmę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
FCP member
|
Super... po prostu super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz jeszcze doszło bulgotanie/syczenie z okolic schowka po wyłączeniu auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zanim sam będę grzebać najpierw podjadę sprawdzić poziom płynu i szczelność układu.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
To bulgotanie i syczenie to chyba normalny objaw? Miałem to w Mondeo mam i w Galaxy a klima działa bez zarzutu.
|
|
|
|
#18 |
|
Moderator
|
M.A.G a uporałeś się z wcześniejszym tematem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-07-2011
Model: galaxy
Silnik: 2,3 16V
|
Witam wszystkich. Mam problem z klimatronikiem w MK1 99r 2,3. Podczas jazdy i włączeniu klimatyzacji, zaczęła działać właściwie, niestety radość moja skończyła się już po dosłownie 5 minutach, z kratek zaczęło lecieć ciepłe powietrze. Próby włączania i przełączania AUTO<->ECON nic nie dały. Po upływie 20 minut kolejna próba i sytuacja się powtarza czyli chwię chłodzi i za chwilę przestaje. Po kilku takich próbach klimatyzacja nie daje się włączyć wogóle Pojechałem do mechanika sądząc iż jest problem z ilością ładunku w układzie. Niestety okazało się że ilość jest ok. Po podłączeniu do komputera stwierdził iż wyświetla się komunikat uszkodzonego panela sterownika (Włącznika klimatyzacji). Po wymianie sterownika w dalszym ciągu klima nie daje się włączyć ani na chwilę. Został wymieniony czujnik ciśnienia, sprawdzone bezpieczniki i nic.Dodam,że po włączeniu sprężarki na "krótko" czyli zasilanie bezpośrednio do sprężarki, ta się załącza, włączają się wentylatory 1 i 2 stopień, również regulacja temperatury jest ok. Ręce mi opadają mechanikowi kończa się pomysły. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Marek
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
|
Nam też zaraz ręce opadną, ile to już postów jest na temat czujnika oszronienia parownika oraz opisów sposobu jak rozwiązać problem. Wystarczy poczytać forum.
|
|