![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2010
|
Jeśli jeszcze to coś pomoże, to u mnie był taki sam problem. Wsiadłem do auta, przekręciłem kluczyk i wywaliło komunikat "usterka silnika" po wciśnięciu "ok" kolejny komunikat "immobilizer active" - samochód nawet nie zakręcił. Na początku kombinowałem z resetowaniem komputera. Potem z alarmem. Na samym końcu oddałem do znanego elektromechanika. Po 2 dniach poszukiwań znalazł: przeżarte kable od komputera... Jakiś debil w ASO umył silnik silnie żrącym środkiem i słabo spłukał. Kable i tak sporo wytrzymały bo pojeździłem cały miesiąc po wizycie w ASO...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-08-2011
Model: Mondeo Mk4 Combi
Silnik: 2.O TDCI 181,6 KM & 401,1Nm by GOODHOPE
Rocznik: 11.2008
|
To nie od mycia i zlego splukania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Umiejscowienie kompa i slaba izolacja jego oraz wiazki od wilgoci itd , daje wlasnie takie efekty ... Po prostu on tak ma ...a oni o tym doskonale wiedza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: seba
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008