Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-03-2013, 11:42   #11
hiszpan98

Domyślnie Odp: Zakup mondeo mk4 2.0 143 KM (pb) Czy warto?

Luke
proszę powiedz jaką instalację LPG posiadasz?
Jeszcze nie mam konkretnego modelu na oku, narazie przeglądam oferty
Muszę najpierw pozbyć się swojej toyoty

Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2013, 21:05   #12
onezym17

Domyślnie Re: Zakup mondeo mk4 2.0 143 KM (pb) Czy warto?

witam cie kolego ja posiadam tego mondka od rokuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kupilem go w rewo lubin dosc dobra oferta do tego po przegladzie i wymianach a do tego z ford 12 albo 20 tys km. minął rok zrobiłem nim jakos 25 tysiecy wymienilem oleje i filtry i jezdze dalej czyli teraz mam 140 tysiecy i auto pracuje dobrze wymienilem tylko akumulator i swiece bo czasem slabo palilGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
do auta mam alusy 18 225/40 zdaje mi sie ze sa troche za duze i troche za bardzo jak dla mnie czuc srednia droge*delikatne opony a nie zawieszenie*wstawilem stacje multimedialną chinska bo chinska ale jak dla mnie to dobra sprawaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.jezdze po holandi w polsce przejezdzilem tylko miesiac tym autem reszte tuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ogolnie jak dla mnie to auto duze wygodneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do tego bagaznik jest mega pakowny jak na hatchbacka miesci sie w nim sporoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. spalanie przy mojej jezdzie to.... ekonomia czyli do 120 na autostradzie to 750 -800 km na baku a tak normalnie od 150 do 220 to 12 litrow oczywiscie benzyna nie mam gazu mowie auto zapakowane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak dla mnie po przejsciu z peugeota 307 to minus gabarety auta jest duze i ciezko sie przestawicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ALE MOWIAC SZCZERZE TO POLECAM TEGO MONDKAGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 01:18   #13
luqe
ford::average

Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 PB
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: Zakup mondeo mk4 2.0 143 KM (pb) Czy warto?

odpowiadajac na wczesniejsze pytania
za dwumase i sprzeglo zaplacilem 3000, profilaktycznie bo autko mialo prawie 150 tys a ze mialem kaske ze sprzedazy starego samochodu to zrobilem to zeby miec kolejne 150 tys spokoju Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. instalke mam stag 300, listwe hana zielone i chyba zawor tomasetto, musialbym dokladnie zobaczyc w papaiery. dla mnie akurat gabaryty to plus, bo jest duze wygodne i mega pakowne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
luqe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 02:03   #14
rafal8967

Imię: Rafał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 benzyna st-line
Rocznik: 2019

Ja w swoim mam ponad 200 tys a ile jest naprawde niewiem nie sprawdzalem przed zakupem i jak narazie nie mam problemu ze sprzeglem i dwumasem no ale jak ktos ma kase to czemu nie mozna zrobic, martwi mnie tylko pojawienie sie bąbli na guziczkach z nawi niewiem czym jest to spowodowane i czy ja mam tylko taki problem

Ostatnio edytowane przez rafal8967 ; 26-03-2013 o 12:35
rafal8967 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 03:40   #15
hiszpan98

Przeglądałem oferty na allegro i zwróciłem uwagę na skrzynie biegów.
Nie rozumiem dlaczego w niektórych modelach jest 5 a w innych skrzynia jest 6-biegowa?
Zależy to od wersji, może wyposażenia?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 05:43   #16
hiszpan98

pracuję dzisiaj całą noc i widzę, że się wygłupiłem z tą 6-cio biegową skrzynią - ze zmęczenia mam przywidzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A swoją drogą dziwna sprawa, że skrzynia ma 5 biegów.....
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 10:43   #17
piaskun

A tak z ciekawości to czy jest ktoś kto nabył MKIV jako nowe i przejechał te 200tyś nie wymieniając dwumasy?
Pytam bo powoli rozglądam się za Mondeo lub S-Max i chciałbym wiedzieć przy jakich przebiegach średnio takie rzeczy się psują. Swoją drogą to trochę FORDA pogięło, żeby koło 2M wkładać wszędzie...
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 10:55   #18
czeslaw555

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał piaskun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chciałbym wiedzieć przy jakich przebiegach średnio takie rzeczy się psują.
o średnią trudno ale do wymiany bywają po 130tys km jak i po 230 tys km. Wymienisz , choć to trochę kosztuje, i masz kolejne 130 tys z głowy. Brak pod uwagę 2 masę przed zakupem że nie kupię auta bo do wymiany , można, ale czy warto jeżeli reszta ok . Tak samo kiedyś trzeba wymienić klocki hamulcowe czy tarcze, choć różnica w kosztach jest, to jasna sprawa, ale nie powinna być decydująca.
Stary 26-03-2013, 11:01   #19
piaskun

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Brak pod uwagę 2 masę przed zakupem że nie kupię auta bo do wymiany , można, ale czy warto jeżeli reszta ok . .
W połowie się zgadzam..ale mam przykre doświadczenia z kołem 2M. To + niepewne przebiegi nawet w benzynce powodują, że szukamy "złotego środka"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poydr..
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 11:15   #20
czeslaw555

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

szukać można Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czeslaw555 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania