![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-05-2012
Model: Ford Focus MK1
Silnik: TDCI
Rocznik: 2004
|
Witam, stukanie/terkotanie slyszalne jakies 2 sek. w zakresie 1000-1300 obrotów po przegazowaniu pod 2000 obroty i calkowitym puszczeniu gazu . Wystepuje ze sprzeglem i bez na luzie czy na dowolnym biegu. Dzwiek podobny do padnietej dwumasy. (mam wymieniona dwumase jakies 3 miesiace temu) Pozdrawiam i prosze o pomoc.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-02-2013
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 1999
|
hexa a może poducha pod skrzynią walnięta?
Karolfocus: długo jezdziłeś z tym cykaniem sprzęgła? W razie co nie ma potrzeby wymiany całego sprzęgła wystarczy sam wsyprzęglik? Czym się objawi kompletne zepsucie wysprzęglika nie da rady wrzucić biegu? Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie co do tego chrobotania na niskich obrotach dodam że na 1 biegu tego raczej nie słychać i na 5 raczej też nie słyszałem, Dzięki za pomoc Ostatnio edytowane przez Jame$ ; 08-05-2013 o 11:43 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: KAROL
Model: FOCUS MK1
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2000
|
znaczy u mnie to cykneło raz a porządnie i zaczelo sie slizgac sprzeglo. a samego wysprzeglika nie da rady zmienic bo trzeba skrzynie sciagac. a jak wysprzeglik padnie to biegu nie wrzucisz.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Witam mineło troche czasu więc może ktoś miał podobny problem i wie co może być przyczyną? byłem u 4 mechaników żaden nie jest pewien co to może być.. skrzynia raczej wykluczona chrobotanie i pukanie najprawdopodobniej dochodzą z zawieszenia natomiast nikt luzu nigdzie nie znalazł;/ uważacie że przegub może stukać i chrobotać?nie tylko przy skręcaniu? dodam że to nie jest pukanie charakterystyczne dla padającego przegubu.. ręce opadają, hałas irytuje i nie wiadomo co jest grane. z góry dzięki za pomoc!
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Problem rozwiazany: wymieniłem amortyzator oraz pękniętą osłonę przegubu zew. Od tej pory odgłosy chrobotania i stukanie wyeliminowane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
|
|
|
|