Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-05-2013, 08:34   #11
Badi MK1
ford::amateur

Imię: Bartek
Model: Ford Focus Ghia MK1 (Kombi) / Ford Fiesta C MK3.5
Silnik: 1.8 16V / 1.3i
Rocznik: 1999 / 1994
Domyślnie Odp: Wymiana przednich sprężyn a zbieżność

Jeśli wachacze i drążki nie były ruszane to teoretycznie nic nie trzeba by robić, praktycznie mógł trochę inaczej się ustawić MacPherson w kielichu, więc lepiej zbieżność sprawdzić. Zresztą jeśli pomiar jest komputerowy to czasem wystarczy trochę mocniej oprzeć o oponę żeby parametry się rozjechały, więc tym bardziej zmiany w zawieszeniu będą miały wpływ na pomiar.

Badi MK1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-11-2013, 11:49   #12
daniellson
ford::advanced

Imię: Daniel
Model: focus ,civic , escape
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998

Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie wiem jak to jest rozwiązane w focusie ale w ibizie u syna po wymianie amorów (rozbierania tyle co i do sprężyn) po wymianie trzeba było ustawiać zbieżność i kat pochylenia - amory są tak mocowane, że da się je nieco przesunąć i sądzę, że tutaj też tak jest
Jak tak czytam czasem wypowiedzi niektórych forumowiczów ,to aż trudno nie skomentować tych wywodów .Najlepsze jest to ,że jak nie masz pewności co do poruszanego problemu to lepiej się nie wypowiadać i nie nabijać postów,gdyż możesz takim bełkotem wprowadzać innych w błąd i w niepotrzebne koszty .W znakomitej większości przypadków nie licząc wybitnie specjalistycznych zawieszeń nie ma potrzeby robienia zbieżności po wymianie sprężyn tak z przodu jaki i z tyłu !!!!
daniellson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2013, 21:47   #13
marcin9913
ford::average

Model: FORD FOCUS
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011r

Ja jednak dla świętego spokoju pojechałem na sprawdzenie zbieżności po wymianie sprężyn z przodu.
Okazało się że ustawienia z przodu są OK, nic się nie przestawiło zbytnio, ale przy okazji wyszło że z tyłu koła są rozjechane.

Sprawdzenie zbieżności kosztuje 60zł a opony tanie nie są jak je zetnie...
marcin9913 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2013, 10:31   #14
daniellson
ford::advanced

Imię: Daniel
Model: focus ,civic , escape
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998

Cytat:
Napisał marcin9913 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja jednak dla świętego spokoju pojechałem na sprawdzenie zbieżności po wymianie sprężyn z przodu.
Okazało się że ustawienia z przodu są OK, nic się nie przestawiło zbytnio, ale przy okazji wyszło że z tyłu koła są rozjechane.

Sprawdzenie zbieżności kosztuje 60zł a opony tanie nie są jak je zetnie...
Widzisz i niepotrzebnie wydane pieniądze ,miał byś dobrą whisky .Jak masz tył rozjechany to co najmniej 500 nie twoje przerabiałem temat .U mnie w Tarnowie koszt dobrej zbieżności to 100 zł ,ustawiałem także kiedyś w aso Tarnów i wyszło im 170 zł ,ale przyznam ,że w tedy auto prowadziło się najlepiej ,najlepiej to zrobili
daniellson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania