![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: adam
Model: focus mk2
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
|
To ciekawy temat. Ja ta prawą przepustnice mam nie podpientą do babcine a nawet nie wiem skąd idą oba doloty prawy i lewy. U mnie też lekko szarpie przy obrotach poniżej 2 tys podczas jazdy.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci
|
Cytat:
idą z jednej rury od turbiny potem pod autem jest trójnik i rozgałęzia się to tak że powietrze albo schładza się przez intercoler (lewa przepustnica ) albo idzie ciepłe (prawa przepustnica) a sterują nimi elektrozawory te dwa umieszczone jak to kolega kilka postów wyżej napisał tuż nad sprężarką klimy ....co do sterowania turbiny to odpowiada elektrozawór obok akumulatora ....a ta puszka co inny kolega nazwał vacum pompą to jest magazyn powietrza hehe ma to swoją nazwę ale nie pamiętam teraz ..sama vacum-pompa jest w głowicy po prawej stronie .samo sterowanie elektrozaworami oraz przepustnicami jest proste jak budowa cepa ---teraz to wiem |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: adam
Model: focus mk2
Silnik: 2.0 tdci
|
Wielkie dzięki za rozjaśnienie mi w głowie. Czy kolega wie też może jak jest sterowana ta przepustnica prawa?? Czy jeśli wyciągnięte jest sterowanie to ona jest ciągle otwarta czy zamknięta???
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: fokus mk 2 audi a2
Silnik: 2,0 tdci