![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Upominam go wtedy: Na swojego warczysz?! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2015
|
Witam, czy problem został już rozwiązany?
Wymieniłem w moim S-Maxie dwa zaworki, niestety żadnych zmian. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-12-2015
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Ja walczę właśnie z tym i tak podmienione zostaje a to to a to owo. i nie wiadomo skąd. podmieniony brązowy zaworek od turbo, i ten na gruszcze i dup.... blada.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
U mnie niestety podobnie, wymieniłem dwa zaworki (brązowe - turbo i przepustnica) przepustnicę, zawór przy turbo (czujnik kopiowania) oraz czujnik ciśnienia na listwie wtryskowej.
Dzisiaj w trakcie jazdy z uchylonym oknem kierowcy zauważyłem, że w momencie kiedy silnik zaczyna przerywać (spadek mocy) ewidentnie słychać, że turbina przestaje pracować. Dodatkowo przy mocnym przyspieszaniu (gaz wciśnięty do oporu, obroty powyżej 3300 obr/min) samochód kopci na czarno (egr wykluczam, jest zaślepiony) oraz traci moc. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
JA też jeszcze nie uporałem się z problemem i bez wyjęcia turbo chyba się nie obejdzie. Panowie czy obudowa filtra paliwa do galaxy pasuje od C-maxa? niestety oringi cieżko będzie wymienić i lepiej kupić używaną obudowę z innego auta.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Nie ma większego problemu z wymiana oringów filtra paliwa. Przerabiałem ten temat w moim S-maxie.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
![]() Zarejestrowany: 31-03-2010
Model: s-max
Silnik: 2,0
|
Cytat:
Kupno używki to zawsze loteria. Te oringi sa z powrotu i nie od tego silnika [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , ale może pasują? Ostatnio edytowane przez kalachan ; 15-04-2016 o 10:11 |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Ja kupiłem używke obudowę ale czy będzie lepsza od mojej? Też mnie ciekawi jak je wydłubałeś jak tam ledwo je widać. Jest tam żółty i zielony oring blisko siebie jak dobrze pamiętam. Czy przy ostrym gazowaniu naprawdę niema możliwości pojawiać się tam powietrze? Mi się wydaje że przy tak dużych obrotach poprostu nawet szczelne oringi mogą troszkę zasysać? Silnik ma wtedy większe wibracje i ta rurka z oringami bardziej drży wtedy. Wkońcu jakby przypuszczały to paliwo by się cofało i rano byłby problem z odpaleniem. Auto mam z końca 2008r a kupiłem obudowę z 2004r więc dużo starsza a kto wie czy nie będzie gorzej z nią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Mario_ ; 16-04-2016 o 20:08 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Mogę powiedzieć, że po wymianie oringów powietrze nadal pojawia się w przewodach paliwowych (wyłącznie przy dużych obrotach silnika).
Poniżej podaję wymiary oringów jakie zastosowałem (informacje z Volvoforum.pl) Złącze przy rozrządzie : 9x2 - 2 szt. Wejście do filtra paliwa: 10x2- 2 szt. Wyjście z filtra paliwa : 10x2- 1 szt. 10x2,5 - 1 szt. Wejście do pompy CR : 8x2,5 - 1 szt. |
|
|
|