![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::average
![]() Imię: Konrad
Model: Ford Mondeo mk5
Silnik: 1.5 Ecoboost 165 KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Wystarczy, że jeden coś tam niedomaga i dymek się może pojawić, ale zacznij od świec na sam początek, zobacz czy grzejąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie lećmy w kosztaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#12 |
ford::advanced
![]() Imię: Krzychu
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2003.09
|
![]()
a Ty już rozwiązałeś swój problem, zmieniłeś te świece w końcu czy robiłeś coś z wtryskami?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
![]()
No właśnie biały dymek tak właśnie brzydko pachnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakby sie kot skopcił pod maska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
ale ten smród to co to jest? czego jest powodem oleju?, ropy wtryskiwacza czy czego
i nie braliście pod uwage EGR? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
Nieprzepalonej ropy chybaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dobrze godom chopy? Jak nie, to mnie poprawcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#17 |
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
![]()
wyczytałem ze nie przepalona ropa gdzies we wtrysku zostaje jakos tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale czego to powodem....chyba tych końcówek.... ja mowie...jezdze aż mi auto stanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Narazie 25 tysiecy i ani lepiej ani gorzej , tylko czarne kopcenie ustalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To chyba nawet '' lepiej''
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
odpaliłem niedawno samochód i przez 5 sekund poleciał dla mnie raczej biały, ale może trochę taka poświata niebieskiego też była + przez te 5 sekund nie równe obroty, akurat może w ustawiłem się w złym miejscu chociaż stałem obok rury nie czułem smrodu, ale zazwyczaj on śmierdzi intensywnie.
Też tak narazie będe jeżdził... MOŻĘ zaczne od świec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: FORD MONDEO MK4 KOMBI GHIA
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
a powiedzcie mi uważam, że wtryski mam dobre.
Może to być coś związane z temperatura? jakieś błędy w komputerze. a może po prostu niespalone całkiem paliwo? słyszałem, że gorzej by było gdyby te objawy występowały na ciepłym silniku, ale chyba tak nie mamy? |
![]() |
![]() |