Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-06-2013, 11:36   #11
qndziu
ford::average

Imię: Konrad
Model: Ford Mondeo mk5
Silnik: 1.5 Ecoboost 165 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: [mk3] rozruch i biało/niebieski dym

Wystarczy, że jeden coś tam niedomaga i dymek się może pojawić, ale zacznij od świec na sam początek, zobacz czy grzejąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie lećmy w kosztaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ford Mondeo mk5 1.5 Ecoboost 165 KM 2019
Skoda Fabia 3 1.2 TSI 90 KM 2015
qndziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2013, 11:52   #12
kpkp1985
ford::advanced

Imię: Krzychu
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2003.09

a Ty już rozwiązałeś swój problem, zmieniłeś te świece w końcu czy robiłeś coś z wtryskami?
kpkp1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2013, 11:56   #13
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

No właśnie biały dymek tak właśnie brzydko pachnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakby sie kot skopcił pod maska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2013, 12:09   #14
qndziu

Cytat:
Napisał kpkp1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a Ty już rozwiązałeś swój problem, zmieniłeś te świece w końcu czy robiłeś coś z wtryskami?
Ja mam świece sprawne, jeden wtryskiwacz się lekko zawiesza, ale to dosłownie 2 sekundy falowania, bączek i dalej jest ok, więc ile się da to pojeżdżę na tym a robię trasy Czwa - Kraków i na tylu kilometrach nic się nie dzieje poza tym bąkiem kiedy stoi przez nockę, więc po co to wszystko rozkręcaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zrobi się jeszcze na tym ileś tysięcy i dopiero się zregeneruje wtryskiwaczGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie biały dymek tak właśnie brzydko pachnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakby sie kot skopcił pod maska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tym się zgadzamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Porównanie dobreGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 28-06-2013, 12:22   #15
kpkp1985

ale ten smród to co to jest? czego jest powodem oleju?, ropy wtryskiwacza czy czego

i nie braliście pod uwage EGR?
Stary 28-06-2013, 12:24   #16
qndziu

Nieprzepalonej ropy chybaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dobrze godom chopy? Jak nie, to mnie poprawcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 28-06-2013, 12:29   #17
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

wyczytałem ze nie przepalona ropa gdzies we wtrysku zostaje jakos tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale czego to powodem....chyba tych końcówek.... ja mowie...jezdze aż mi auto stanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Narazie 25 tysiecy i ani lepiej ani gorzej , tylko czarne kopcenie ustalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To chyba nawet '' lepiej''
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2013, 13:38   #18
kpkp1985

odpaliłem niedawno samochód i przez 5 sekund poleciał dla mnie raczej biały, ale może trochę taka poświata niebieskiego też była + przez te 5 sekund nie równe obroty, akurat może w ustawiłem się w złym miejscu chociaż stałem obok rury nie czułem smrodu, ale zazwyczaj on śmierdzi intensywnie.

Też tak narazie będe jeżdził... MOŻĘ zaczne od świec.
Stary 28-06-2013, 17:06   #19
ralf30
ford::amateur

Imię: Rafał
Model: FORD MONDEO MK4 KOMBI GHIA
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał kpkp1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
odpaliłem niedawno samochód i przez 5 sekund poleciał dla mnie raczej biały, ale może trochę taka poświata niebieskiego też była + przez te 5 sekund nie równe obroty, akurat może w ustawiłem się w złym miejscu chociaż stałem obok rury nie czułem smrodu, ale zazwyczaj on śmierdzi intensywnie.

Też tak narazie będe jeżdził... MOŻĘ zaczne od świec.
Mam dokładnie to samo ale tylko jak odpalam po nocy. Zrobiłem już 20tys i nic więcej sie nie dzieje ale ciekaw jestem co to może być.Jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza więc narazie nic nie ruszam
ralf30 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2013, 17:35   #20
kpkp1985

a powiedzcie mi uważam, że wtryski mam dobre.

Może to być coś związane z temperatura? jakieś błędy w komputerze.

a może po prostu niespalone całkiem paliwo?

słyszałem, że gorzej by było gdyby te objawy występowały na ciepłym silniku, ale chyba tak nie mamy?
Odpowiedz

Zasady postowania