![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus
Silnik: 1998
Rocznik: 2007
|
Witam serdecznie. Ostatnio po zatankowaniu pojawił mi się błąd usterka układu silnika, lecz auto cały czas pracuje normalnie. Model 2.0 tdci z 2007 r. Podjechałem na komputer i wykazał uszkodzenie modułu sterującego dpf. Czy ktoś już wcześniej miał podobne problemy??
Bump: Witam serdecznie. Ostatnio po zatankowaniu pojawił mi się błąd usterka układu silnika, lecz auto cały czas pracuje normalnie. Model 2.0 tdci z 2007 r. Podjechałem na komputer i wykazał uszkodzenie modułu sterującego dpf. Czy ktoś już wcześniej miał podobne problemy?? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Emil
Model: Mondeo 2,0 TDCI
Silnik: kleklekleklekle
Rocznik: 2012
|
Koledzy podepnę się pod temat.
Mam podobną usterkę, ale nieco w innych okolicznościach. Zapala się komunikat "AWARIA SILNIKA" po czym świeci się 5-10 sekund a później gaśnie (ów komunikat, nie auto). Auto jeździ, hamuje, zachowuje się przy tym całkowicie normalnie... nie ma spadku mocy, nie gaśnie itd. Zauważyłem, że sytuacja pojawia się w następujących sytuacjach: odpalam rano auto, dojeżdżam do pierwszych świateł i DOKŁADNIE w momencie zahamowania (do 0 km/h) pojawia się komunikat. Zdarzyło się tak kilkakrotnie w tych samych okolicznościach. mam 90 konny silnik diesla, bez DPF, z turbo o stałej geometrii, tankuje wyłącznie na BP, hamulce mam świeżo wymienione, filtry powietrza, kabinowe, olejowy wymienione, ostatnio dolałem do paliwa STP - może to mieć jakiś wpływ. Proszę o jakieś sugestie... Niby nic się nie dzieje, ale ten monit przy zahamowaniu jakoś mnie delikatnie niepokoi.
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Rafcio
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
|
Noo i po 30000 pierwsza usterka. Wyrzuca błąd - "Usterka układu silnika". Sytuacja jest rochę dziwna bo z rana, gdy silnik jest zimny mogę przejechać 2 do 3 km po czym komunikat wyskakuje, od razu brak mocy i już cały dzień się muszę toczyć chyba że silnik ostygnie to usterka znika i po ponownym odpaleniu i przejechaniu paru kilometrów problem powraca. Wymieniłem filtr paliwa bo ten miał ze 3 czy 4 lata ale problem nie zniknął i dziś jadę pod komputer. Może ktoś z was miał taki problem?
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: FORD FOCUS MK2
Silnik: 1,6 TDCI
|
Po wymianie filtra paliwa zapalił się komunikat Usterka układu silnika .Komputer pokazał błąd P1922,z samochodem nic się nie dzieje tylko co to jest za błąd .Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Panowie, odświeżam trochę temat.
Pacjent focus 1.6 tdci z wyciętym DPF, pojawił się błąd P1922, żadnych innych błędów nie ma. po wykasowaniu błąd wraca. DPF wycięty dawno. jakieś pomysły? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-05-2011
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
|
Cytat:
Co trzeba zrobić : Spawdzic jego szczelność, czy nie ma dziur urwanych wezykow itp. Napełnić go około 1 l ON. Na kompie z forscana odpalić procedurę napełniania zbiorniczka dodatków paliwa Pożegnać się z błędem p1922 Pozdrawiam Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez poul_angel ; 10-11-2016 o 05:29 |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-06-2011
Model: Focus MKII
Silnik: 1.6 dtci
Rocznik: 2008
|
Witam
Posiadam 1,6 tdci 2008r lift Od jakieś 2 tygodni co parę dni pojawia sie komunikat usterka silnika taki duzy czerwony trójkąt Po kilkukrtnym odpalaniu ginie albo po przejechaniu 2 km i zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu już nie ma Dpf wyciałem z 1,5 roku temu albo i lejpej I cały czas był spokój Był podpinany pod kompa to widoczny błąd DPF Skasowano ale następnego dia znów sie pojawił Cóż można poradzić |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: J
Model: Focus MK2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2005
|
Ogólnie podzielę się moim przeżyciami z tym niesfornym błędem w moim focusie 1.8 tdci z 2005 roku wyskoczył mi komunikat: P0489.. wymiana filtru paliwa nie pomogła
czyszczenie EGR tez nie powoli obstawialem że EGR do zalepienia lub wymiany będzie..błąd mi wyskoczył gdy w pewnym momencie zawadziłem o krawężnik mniejsza z tym błąd mówil o małym przepływie powietrza? czymś takim do sedna nadeszła zima samochód nie chciał odpalić błąd się świecił nieustannie wiec zakupiłem nowy akumulator i o dziwo pomogło błąd zniknął auto zaczęło lepiej pracować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|