![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Ja
Model: Galaxy Mk2 Trend, Mk3 Titanium
Silnik: 1,9 TDI, 2,0 TDCi
Rocznik: 2001, 2009
|
Ok ok. Ale to trochę potrwa bo jestem na urlopie za granicą. Jak wrócę i będę miał coś do powiedzenia to się odezwę.
Pozdro. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-08-2006
Model: mondeo/mk4/galaxy/mk3
Silnik: 1,6/ /2
Rocznik: /2009/2009
|
Jest dokładnie tak jak pisze Szmelcmax w moim miałem taki sam przypadek z tym że był jeszcze na gwarancji więc mi wymienili szybę ale gość z ASO mnie pocieszył że za jakiś czas zjawisko powróci.Myślę że w górnej krawędzi szyby utlenia się bądź odparowuje klej łączący jej dwie warstwy,dostaje się powietrze co skutkuje jasnymi nieregularnymi plamami.To rozwarstwianie się ustaje-zatrzymuje się gdy osiągnie max 5-8mm.W Mondeo żony temat przegapiłem bo minęła gwarancja praktycznie na całej górnej krawędzi są te plamki.Gdy dostaje się tam woda one znikają tak sobie myślę czy nie zapuścić w te miejsca strzykawką rzadkiego oleju,wyprze powietrze i plamki znikną ale obawiam się czy czasem nie wejdzie w reakcję z klejem i nie pogorszy tematu.Kiedyś szyby były w gumowych uszczelkach lub plastikowych ramkach i ich krawędzie były chronione przed czynnikami zewnętrznymi i miały maskowanie takiego zjawiska.Tak czy siak nie trzeba się obawiać że woda będzie się lać do środka bo szyba nie odkleja się od karoserii można tylko ubolewać nad jej estetyką.Pozdro Miro.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Cezary
Model: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1,9 cdti
Rocznik: 2008
|
Bylem dzisiaj w malym warsztacie z szybami i fachowiec potwierdzil iz jest to rozlaminowanie szyby a nie odklejanie sie od karoserii. Problem jest czysto estetyczny, woda nie ma prawa lac sie do wnetrza. Cena nowej szyby z robocizna (grzana + czujnik deszczu) ok 1100 pln, czerwona w takiej konfiguracji to ok 1700 pln. Na moje pytanie czy dlugo to wytrzyma bez wymiany uslyszalem "dlugo" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Niezmienia to faktu, ze babol fabryczny i jak ktos ma jeszcze gware to walic do ASO coby wymienialo. Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
|