![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Filtr wymieniony (opiłków nie stwierdziłem) auto odpalałem okolo 40 minut mimo że uprzednio zalałem filtr odpalił dopiero na plaka. Dałem mu pochodzić na wolnych ok 5 minut, daje na gaz i zgasł.. na 1500rpm. Jak go chciałem odpalić pozniej bez plaka to na 3 cyl pali wogole nie reagując na pedał gazu.
Żal trochę sprzedawać bo fajne autko i szkoda mi go. Powalczę jeszcze z tym wtryskiem. Podobno jak się śrutem (z łożyska) zaślepi wtrysk i auto jadąc na 3 cyl nie rzuci kodem to pompa dobra tylko nie wiem jak mondziak zareaguje na zaślepianie wtrysku ... czy wgl . będzie reagował na gaz . |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: Ford Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
|
Mam podobny problem w ,2.0 tdci 140 KM przestaje ciągnąć przy 1800 obrotów na biegu jałowym wkręci się max do 2400, komputer niestety nie pokazuje żadnych błędów a dodatkowo silnik wydaje brzydki klekoczący dźwięk , wszystko się stabilizuje jak momentami odblokowuje się i pracuje normalnie zarówno obroty jak i dźwięki , ale to tylko chwile i znów się dławi a do tego klekocze. Dodam ze zmieniłem ostatnio stacje na której tankuje. Proszę o pilną pomoc , autko to moje źródło utrzymania , a czuje że mało że poniosę nie małe koszty to jeszcze nie mam czym na nie zarobić ....
Bump: Dodam ze udało mi się wrócić z trasy w takim trybie zrobiłem prawie 300 kilometrów, jadąc maksymalnie z prędkością 80 km/h, i zaledwie 3 razy wszedł w normalna prace ale trwało to kilkadziesiąt sekund... Proszę pomóżcie ! |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| gaśnie , kontrolka świec , mondeo mk3 |
|
|