![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
|
Zadzwoniłem do miłej pani i opowiedziała mi trochę o tym aucie.
Tak jak w opisie auto było serwisowane w ASO do czerwca 2012, a później własnym sumptem u znajomego mechanika. Rok temu rozrząd był wymieniany (chyba przy 200tyś to się robi), oraz ostatnio alternator. Więcej na temat historii to chyba się nie dowiem. Pozostaje zobaczyć auto na własne oczy. |
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MK4 Titanium aut.
Silnik: Duratorq 2.0L 143PS
Rocznik: 09.2008
|
ale w ogłoszeniu stoi, że rozrząd wymieniany w aso w czerwcu zeszłego roku (zalecają przed 200 kkm, a niektóre już nawet przy 180kkm) od tego czasu mineło już 15 miesięcy i te 40kkm lub nawet 60kkm przejechane prze właściciela świadczy o dość intensywnym użytkowaniu, a że w tak krótkim czasie (15 miesięcy) poszło do wymiany sprzęgło, dwumasa i ostatnio alternator, sądze, że właściciel ma już dosć przestojów auta w serwisie i sprzedaje
na plus tego auta przemawia wymiana tych wszystkich elementów, które i tak prędzej czy później każdy z nas będzie musiał w swoich autach (o zbliżonym przebiegu) wymienić |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Hm, tez prawda.
Dzisiaj przeglądając oferty natknąłem się na całkiem ciekawą ofertę trochę po za moim zasięgem, ale może mały kredycik by mi pomógł. Moglibyście coś dodać na temat tego auta http://allegro.pl/show_item.php?item=3560529023 ? Ile kosztuje utrzymanie takiego auta - przeglądy itp. itd.? Wiem jak wygląda sytuacja w dieslu - bo kumpel ma, a tutaj nie mam zielonego pojęcia. Ostatnio edytowane przez ziomekx ; 19-09-2013 o 11:27 |
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010.06
|
taki opis że bym kupował od ręki ale ile w nim prawdy? Taki wypas, taki silnik tylko wsiadać i hulać...
Ahhh.... Handlarz odkupił od prezesa banku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli prezes musiał mu sprzedać za jakieś 35000zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Regulowane zawieszenie <3 Obiło mi się o uszy na tym forum że wymiana jednego amorka to koszt rzędu 2000zł za sztukę/ nie ma zamienników ;-) Ostatnio edytowane przez Towarzysz ; 19-09-2013 o 11:39 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Autko NIE od Prezesa a "dyrektora oddziału" banku, a to troszkę zmienia...Prezes Banku raczej Mondkiem nie lata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#17 |
|
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010.06
|
Oj tam co nie zmienia faktu, że taki dyrektor oddziału powinien być swój gość i sprzedawać sam ;-)
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: mondeo mk3/mk4 Titanium S(było)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004/2009
|
Moje uwagi to przód jak i tył od ST ale tylny dyfuzor w kolorze zderzaka a o ile mi wiadomo dyfuzory były w kolorze silver i antracyt.
Brak znaczka 2,5tT na błotnikach a takowe były w tych wersjach no i ospojlerowanie progów nieobecne a wersja S takowe ma.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Chybiony wyjazd i to o sporo ...
Auto bez książki serwisowej (bank był właścicielem to dobrze, że nie gubia pieniędzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Silnik najprawdopodobniej przełożony - nowe śruby, nowa osłona silnika, spawane końcówki tłumika Brak jakichkolwiek wpisów w komputerze (totalnie wyzerowany). Sam silnik z oznakami dłuższego postoju (wyjętę świece). Nie "zbiera" się tak jak powinien. Przednia szyba lekko odklejona lub rozwarstwiona - pierwszy raz coś takiego widziałem. Ślady gaszenia komory silnika Karoseria ogólnie ok i zawieszenie też, tyle jeżeli chodzi o plusy. Chyba dam sobie spokój poszukiwaniem auta w ten sposób - trzeba się teraz zatrzymać i przemyśleć możliwości... |
|
|
|
#20 | ||
|
ford::professional
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Jedynie zderzak przedni ma od titanium s. Pewnie go założyli jak poprzedni się sfajczył przy pożarze komory silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
Ostatnio edytowane przez kordyl ; 20-09-2013 o 10:06 |
||
|
|
|