![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
|
Lol, prawie każdy wie co zrobić, ale musisz to zrobić ty, metodą prób i błędów.
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-02-2013
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
|
No rozumiem ale po co mam np oddawac samochód do mechanika, jak moze ktoś miał taki sam problem i rozwiązał go prostym sposobem
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI 109 km
Rocznik: 2007
|
Witam,
Może mój pierwszy post pomoże koledze. Miałem ten sam problem przy naciskaniu i puszczaniu sprzęgła było słychać sprężynę. Aż do wczoraj, dźwięk ustał, ale tym samym mój portfel musi ucierpieć. Sprężyna powrotna pedału sprzęgła do wymiany bo pękła. Póki co bez sprężyny sprzęgiełko chodzi cichuteńko jak pedał gazu ;p Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Jozef
Model: mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Ja mam ten sam problem, ale w MK4. Smarowałem sprężynkę przy sprzęgle, ale nic, dalej skrzypi. Używałem w spreju, może jakiś inny smar? Może nie to smaruje? Ale słyszę, że skrzypienie jest przy wciśnięciu pedała sprzęgła. Co raz bardziej wkurza. pomoc... aaa
Sami zobaczcie, umieściłem filmik na youtubie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Ostatnio edytowane przez mondeo5 ; 25-03-2014 o 22:44 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rocznik: 2008
|
Nikt nie może mi pomoc lub nikt nie czyta ten forum? hmm
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Stan
Model: Ford E-150 Conversion
Silnik: 4.6
Rocznik: 2006
|
Cytat:
Preparaty i smarowanie nie pomoże.To wygląda tak.Końce sprężyny sprzęgła, zaczepione są po lewej i prawej stronie w gniazdach.Gniazda są podłużne, w tych gniazdach osadzone są plastikowe elementy.Chodzi o to że końce sprężyn pracują w tych plastikach.Jeżeli następuje skrzypienie to oznaka że końce sprężyny przetarły plastik i ocierają o stelaż nazwijmy to pedału sprzęgła. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|