Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-10-2013, 09:32   #11
RazorR

Domyślnie Odp: Ford focus 1.6 100 km

Cytat:
Napisał wilmar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, a poza tym ... just fyi...

http://forum.fordclubpolska.org/show...ight=ursyn+car

i jeszcze jedno.. nie wiem czy to nie jest troszkę drogo.. ostano widziałem ładną Foczkę 2009 2.0 tdci 140km Titanium na na prawdę fajnym wypasie za ok 25k pln -minusem było to, ze była od handlarza..

Marcin

Zgadza się ale...
* Tu jest diesel, a ja potrzebuje samochodu do codziennej jazdy około 10-15 km... i pomimo, że pierwotnie chciałem Diesla, został mi od odradzony przez wiele osób ze względu na to
* Opinie o URSYNCAR czytałem, jednak kupuje samochód w komisie przy UC, który jest dostępny od zaraz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
* Mówiąc szczerze wolę dopłacić troche za pewniejsze auto, tym bardziej ze kompletnie nie znam się na remontach, więc w założeniu wole mieć auto "pewniejsze"
* 140 KM to odrobine za dużo jak na zatłoczone miasto jakim jest stolica Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2013, 18:50   #12
wilmar
ford::average

Imię: Marcin
Model: Focus, były: mk1, mk2
Silnik: były:1.8TDDI 1.6 tdci
Rocznik: były:2000, 2006

Cześć

wiec sam wiesz najlepiej jakiego autka potrzebujesz.. (tdci jeśli jest odpowiednio zadbane nie sprawia wielu problemów.. . dla mnie dziś moje 110 KM jest trochę za mało.. i jeżdżę dużo po 100licy ;-))
btw.. polecam serwis: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

powodzenia
Marcin

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 28-10-2013 o 21:53 Powód: Zbędne cytowanie
wilmar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2013, 19:23   #13
RazorR

Przyznam szczerze, że zacząłem się wahać nad samochodem z URSYNCAR po tym co przeczytałem w jednym z powyższych tematów...

Czy jest jakieś inne godne polecenie miejsce, gdzie zakupie mojego wymarzonego Focusa z w miare pewnego źródła?

Zależy mi tylko na Kombi rocznik 2009/2010, do wydania maaax 30k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Silnik nie ma znaczenia (diesel/benzyna)
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2013, 19:31   #14
lesi2
ford::beginner

Imię: Leszek
Model: Focus II FL
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2009

Może w [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]?
Stary 28-10-2013, 19:44   #15
sizarrio

Imię: Cezary
Model: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1,9 cdti
Rocznik: 2008

kolego sprawdź sobie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
To jest dział leasingu sprzedający auta. Kupowałem u nich swoją Galaktykę, znam przynajmniej jeszcze dwie osoby zadowolone z wyboru tej firmy. Plusy - pierwszy właściciel (leasing), możesz poprosić o historię serwisową i historię wypadkowości. Nie robią problemów z podjechaniem do jakiegokolwiek serwisu - moje Galaxy było sprawdzone w ASO, pełna faktura VAT 23%.
Minusy - jak to auta po leasingu - może być przerysowane i pomalowane (więc czujniki wykryją) do tego może być jak to auto po przedstawicielach (a chyba przedstawiciele to gros użytkowników flotowych focusa) - lekko przykatowane (ale to serwis powinien chyba wychwycić).

pzdr
Stary 28-10-2013, 22:04   #16
grodek75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001

Cytat:
Napisał sizarrio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolego sprawdź sobie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
To jest dział leasingu sprzedający auta. Kupowałem u nich swoją Galaktykę, znam przynajmniej jeszcze dwie osoby zadowolone z wyboru tej firmy. Plusy - pierwszy właściciel (leasing), możesz poprosić o historię serwisową i historię wypadkowości. Nie robią problemów z podjechaniem do jakiegokolwiek serwisu - moje Galaxy było sprawdzone w ASO, pełna faktura VAT 23%.
Minusy - jak to auta po leasingu - może być przerysowane i pomalowane (więc czujniki wykryją) do tego może być jak to auto po przedstawicielach (a chyba przedstawiciele to gros użytkowników flotowych focusa) - lekko przykatowane (ale to serwis powinien chyba wychwycić).

pzdr
Kolego, nie chciałbym Cię wytrącać z równowagi ale byłem użytkownikiem 3 aut z ALD i niestety nie podzielam Twoich zachwytów na ich temat.
Oczywiście auta są pewne jeżeli chodzi o pochodzenie i przebieg, bo nikt tam się nie bawi w żadne wałki.
Jeżeli chodzi o stan techniczny to już nie musi być tak różowo.
Oczywiście wiele zależy od tego po kim trafisz auto.
ALD też takie święte nie jest, wszystko jest z nimi fajnie przez pierwsze 2 lata użytkowania auta, dopóki obowiązuje gwarancja. Im bliżej końca dzierżawy (na ogół 3 lata) tym bardziej rzeźbią.
Auta trafiają do nieautoryzowanych "serwisów" (cudzysłów zamierzony, bo na ogół to psie budy w których ma być tanio, współpracują np. z firmą Auto Korneluk, która po naprawie powypadkowej nie potrafi nawet wykasować błędów z komputera i odpalić silnika i wozi auto na lawecie po całej Warszawie). Mają też na przykład pomysły w rodzaju wymiany jednego amortyzatora (!!!) - "bo drugi jest jeszcze w miarę OK". Potrafią zlecić zdanie auta na lakierowanie drzwi na godzinę 8:00 rano, a odbiór na 16:30 i odbierasz auto w którym lakier płynie po drzwiach tworząc "sople"... (lakiernik Postępu róg Domaniewskiej).
W mojej firmie jeden z dealerów po przeglądzie i niezaakceptowaniu przez ALD wymiany klocków i tarcz kazał podpisać koledze oświadczenie, że przyjmuje do wiadomości iż jazda tym samochodem może być niebezpieczna bo hamulce de facto nie istnieją. A ALD nie widziało problemu bo do zdania auta był miesiąc...
Albo oddajesz auto na przegląd do ASO, po kilku godzinach otrzymujesz telefon że niestety naprawa potrwa dłużej, podstawiają ci auto zastępcze, a Twoje w tym czasie na lawecie wyjeżdża z ASO do jakiegoś "garażowca", który dokonuje "naprawy", a jedynym jej kryterium jest jak najniższa cena dla ALD.
Tak więc niestety nie jest z nimi tak różowo jak to przedstawiasz.
Jeszcze 3-4 lata temu byli OK.
Teraz jest cost cutting nade wszystko co mocno odbija się na stanie sprzedawanych przez nich aut...

Ostatnio edytowane przez grodek75 ; 28-10-2013 o 22:15
grodek75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2013, 23:04   #17
Roman_Gie
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Lexus IS300h
Silnik: 2.5
Rocznik: 2015

jako sprzedawca używanych poleasingówek mogę potwierdzić, że odsetek faktycznie dobrych samochodów z ALD jest znikomy, widać to choćby po raportach rzeczoznawcy.
Oszczędności są widoczne na pierwszy rzut oka- jak wspomniał kolega wyżej naprawy lakiernicze słabej jakości, niewypełniane książki serwisowe, auta wystawiane na aukcje z świecącymi od kilku tys km wezwaniami serwisowymi, stan mechaniczny też nienajlepszy, co jak co ale inne firmy leasingowe przez cały okres najmu dokonują przeglądów w ASO, naprawiają co trzeba. ALD nie. Samochody z ALD na aukcjach dla handlarzy (są też na ich stornie www, tyle że w nieco wyższych cenach) mają stukające zawieszenia, silniki/skrzynie biegów z usterkami, padnięte sprzęgła etc. Trochę to dziwne.
Oczywiście żadnych zastrzeżeń do ich uczciwości nie mam, wiesz co kupujesz.
Roman_Gie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-10-2013, 09:24   #18
RazorR

a jakie macie opinie o komisie AutoAuto?

Bo widze, ze zostaje mi tylko i wyłącznie
http://www.uzywanejaknowe.pl/ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-10-2013, 09:50   #19
sizarrio

Imię: Cezary
Model: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1,9 cdti
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał grodek75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, nie chciałbym Cię wytrącać z równowagi ale byłem użytkownikiem 3 aut z ALD i niestety nie podzielam Twoich zachwytów na ich temat..
Nie wytrącasz a ja się nie zachwycam - dziele się poprostu swoimi spostrzeżeniami oraz moich kolegówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., doskonale sobie zdaje sprawę, jak jest, dlatego napisałem, że do rozważenia i że minusem, że można trafić słabe auto mechanicznie lub blacharsko. Dlatego ważne jest sprawdzenie przed zakupem.

pozdr
Stary 29-10-2013, 10:41   #20
czeslaw555

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

z tymi przebiegami rocznymi szukaj czegoś w benzynie

Zasady postowania