![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
Może jak szukał usterki zrobił jakie zwarcie i spalił kompa... Jest więc pewien, że nie bangla. To dość dziwne aby komp siadł sam z siebie podczas jazdy. Co i jak mechanik diagnozował do tej pory przez tyle czasu?
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: ST220
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2002
|
Wychodzi na to, że pomogli mu gazownicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. podobno jedna z wtyczek, nie była do końca włożona .... Problem z samochodem faktycznie zaczął się od wyjazdu od gazowników, co prawda wcześniej zrobiłem nim tylko 400 -500 km ale żadnych objawów nie było. Ciekaw jestem co będzie jutro ma założyć nowego (używanego) kompa .... Cóż pożyjemy zobaczymy. Napewno dam znać co i jak.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
pamiętaj, że z PCM'em musisz zmienić też pastylkę imo w kluczyku
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Tak, wiem udało mi się kupić cały kpl. kompa, sterownik, odbiornik imo i sam kluczyk. Na razie mechanik się męczy z przełożeniem podzespołów....
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
ok, daj znaka jaki wynik nierównej walki z wrogiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-01-2011
Model: MONDEO MK 3
Rocznik: 2006
|
Dopiero co zobaczyłem ten temat i myślę że to może być komputer.
Jestem sprzedającym i wiem że akurat komputer w ST220 to nie jest część która zalega na półkach.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Obawiam się, że niestety będę potrzebował innego mechanika, po podmianie na inny (podobno sprawny) taki sam objaw, kręci nie odpala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc pewnie prośba i szukanie dobrego mechanika w małopolska zachodnia i śląsk wschodni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Szkoda, że mam tak daleko - podjechałbym i osłuchał
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Dzięki za dobre chęci ... powiem szczerze, że jestem trochę podłamany ... podpowiesz mi gdzie mogę ściągnąć servis manuala do tego modelu ?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
podejrzewam, że nie ma takowego. Jak będę u swojego mecha to zapytam co można jeszcze sprawdzić.
Bump: A tak z ciekawości - zrób fotkę złącza do PCM (tego co się zabezpiecza śrubą), chodzi mi o ilość, kolory kabli i ich umiejscowienie. Porównam ze swoim. Poza tym jeszcze mam jeden pomysł, ale to może być hardcore - jeśli auto stoi w hali, gdzie jest minimum +10 stopni i silnik ma mniej więcej taką samą temperaturę to może spróbuj odpalić auto na gazie. Każda sekwencja powinna mieć taką funkcję. Jaką Ty masz ? |
|
|
|