![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
Zablokowany
Imię: Darek
Model: VW Sharan
Silnik: 1.8T 150KM
Rocznik: 2001
|
A może tak banalna sprawa jak zbieżność? Może zezują?
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK2 Sedan
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
3x raczej nie mogą się mylić zreszta sprzęt Huntera kiepski nie jest... no już mi chore myśli po głowie chodzą... :/
Bump: Cytat:
Bump: A np niezbyt poprawnie wprasowane tuleje tylne w przednich wahaczach może dawać taki objaw - choć luzu na nich nie widac... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Fokus MK1
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 1999 Hatchback + 2004 Kombi
|
A końcówki stabilizatora sprawdziłeś? No i sam drążek stabilizatora - może gdzieś pęknięty? Mocowania górne McPersonów ok?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
No właśnie mam podejrzenia na poduszki ale to muszę wyjąć całą kolumnę co nie? A stabilizator i łączniki jak sprawdzić? (a czy on nie jest przypadkiem aby zapobiegać nadmiernym przechylom na zakrętach?)
Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Obawiam się po oględzinach z mechanikiem (juz ktorys z kolei... :/) że na 99% procent moje objawy spowodowane sa przez uwalona maglownice... podejrzewalem ale jakos nie chcialem tego przyjac do wiadomosci... :/
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus ,civic , escape
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o geometrię to często warsztaty mają żłe dane odnośnie danego modelu ,nawet bardzo często żle ustawiają zbieżność Focusy powinny mieć zdecydowanie plusowe (zbieżne )nastawy . Czyli na przykłądzie mojego fikusa przód połówka 0,07minuty -sumaryczna 0,14minuty tył połówka 0,13 sumaryczna 0,26 st (to jest ideał ) w ustawieniu Często zakłądy mają maszyny ustawione na 0,00 przód .Tak nie będzie dobrze zwłąszcza w focusach ,auto będzie się zachowywało nie stabilnie w różnych warunkach Dlatego warto sobie to przypilnować .Ja się mondrzę a ostatnio mi właśnie tak ustawili na 0 przednią oś i był dramat na trasie >Musiałem ciągle korygować jazdę na wprost Wiem ,że post jest już troszkę starawy ,jednak może moje wywody sie przydadzą proszę o wyrozumiałość moderów |
|
|
|
|