![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: A7 50 TDI Sportback Quattro
Silnik: 3.0 TDI 286PS
Rocznik: 2020
|
w conversie+ miga czerwona dioda pomiędzy zegarami. W konwencjonalnych też pewnie jest.
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-11-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
|
rozrusznik nie cyka, ma prąd (na dwóch końcówkach chyba z miedzianymi nakrętkami) nie ma na małej obok nich w momencie pozycji kluczyka do zapłonu, czy to może wynikać z jakiegoś zabezpieczenia?
Bump: Gozdi między zegarami nie widać żadnej mrugającej diody od immo,może jest w innym miejscu - ale gdzie? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
w zegarach typu 1 i 2 nie ma kontrolki immo. jest komunikat tekstowy informujący o blokadzie immo.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: A7 50 TDI Sportback Quattro
Silnik: 3.0 TDI 286PS
Rocznik: 2020
|
Może to byc czerwona lampka związana w takim razie z fabrycznym alarmem. Po zamknięciu samochodu miga coś między zegarami.
Bardziej przyjrzałbym się rozrusznikowi. Ma prąd powinien gadać.
|
|
|
#15 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: Był Mondeo MK5 Titanium X Sport, jest Kodiaq 4x4
Silnik: Był 2.0 TDCi 210 Bhp, jest 2.0 tdi 190 Bhp
Rocznik: Był 2015, jest 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Imię: frans
Model: mondeo MK IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2011
|
podobną usterkę miałem w mk IV tdci na końcówce zimy. Otóż ...
odpaliłem autko pojechałem rano bez problemów na dworzec po gości i po powrocie z nimi do auta- nie odpalił - świeciły się tylko zegary /z czasem osłabły i po podłączeniu startera z prądem od gościa z pomocy drogowej - zegary zaświeciły mocno ale rozrusznik nadal nie drgnął / jak się okazało to wg mechanika zawiesił się rozrusznik i słabł akumulator. Po wymianie rozrusznika i akumulatora bo już był rozjechany - wszystko działa jak należy. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Gozdi, wcale nie prawda że jak ma prąd rozrusznik na stykach z nakrętkami, a nie ma w momencie przekręcenia kluczyka na zapłon na obok małej śrubce, to według ciebie powinien gadać. Zagada wtedy, jak mu da kablem prąd + na tą małą śrubkę, a kluczyk zostawi w położeniu II , na jazdę.
|
|
|
|
#18 |
|
|
Witam Wszyskich
Temat z odpaleniem mojego mondka wrócił.Sytuacja jest identyczna - wkladam kluczyk,przekręcam a rozrusznik nie kręci.Sytuacja sprowokowala mnie do wizyty w ASO - tutaj panowie sprawdzili niby instalację, była ok, spr. przekaźniki i bezpieczniki tez byly ok, probowali rozrusznik na krótko zagadał, potem poruszali przewodami i po pewnym czasie bez ingerencji w osprzęt auto odpaliło - wniosek wszysko wygląda że jest ok. Sprawdzali komputer IDS-em żadnych błędów Dla pewności kupiłem nowe ako i auto przez kolejne dni odpalalo az sytuacja sie powtórzyła - znowu cisza. Nie wiem co moge jeszcze zrobić - może ktoś ma jakis pomysł.Gdzieś czytałem że może kostko od stacyjki dawać takie objawy - ale czy tak może być.Ewentualnie może ktoś kojarzy które kable sterujące związane z rozruchem dokładnie dokładnie sprawdzić. Prosze o pomoc Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2010
|
Może ci się zawieszać przekaźnik od rozrusznika. Zamień na próbę z przekaźnikiem od grzania szyb.
|
|
|
#20 |
|
|
dziekuje za sugestie, zrobie jak mówisz tylko który to dokładnie jest od grzania szyb, czy one mają identyczne parametry, nie pokaszanie kompa?
pozdrawiam |
|
|
|