![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: tomek
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 2001
|
nie to żaden element z przedniego zawieszenia ani łaczniki, tuleje, sworznie wszystkie elementy były wymienione na nowe FEBI. luzów na końcówkach nie ma jak pisałem wcześniej ani na drążkach. po podniesieniu auta i zdemontowaniu osłon na maglownicy widac było ze listwa przy próbie skrętu lekko pracuje na boki w obudowie ale bez większych stuków jak tylko spiąłem układ postawiłem na kołach stuki się nasiliły przy szybkim skęcie kierownicy. tak więć obstawia ze to jednak maglownica.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
mysle ze dobrze obstawiasz...i chodzi o tulejke na maglownicy z prawej strony wlasnie. ale nie radze uzywki zakladac tylko maglownica po wymianie tulejki lub po regeneracji-bo na 99% uzywka zdemontowana w niewlasciwy sposob moze juz byc uszkodzona.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Więc pozostaje mi tylko zdemontować magiel mam już nowe drążki i koncówki wiec przy wymianie założę wszystko nowe.
pozostaje jedynie kwestia wymontowania. dam znac co i jak |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
|
Cytat:
idą na gwarancję mam nadzieję. maglownica została zamontowana z nowymi końcówkami i drążkami, nie ma juz stuków przy skręcaniu kierownicą. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: TDCi 1,8
Rocznik: 2004
|
Proponuje zapamiętać tę lekcję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W Focusie MK1 łączniki stabilizatora to podstawa przy pierwszych stukach. I niestety - bardzo nietrwała podstawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
|
łączniki wymienia się bardzo prosto i przyjemnie, nie kosztują wiele, więc daj Bóg tylko takie awarie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga MK2 Lift Titanium Magnetic Grey
Silnik: 1.5 Ecoboost 150 KM 16V
Rocznik: 2018
|
W moim także te stuki pojawiły się po wymianie końcówek drążków kierowniczych i rozpoznano magiel do remontu,a łączniki stabilizatora wymieniane w zeszłym roku na te z "metalowymi gniazdami" ponoć trwalsze. Muszę to obadać skoro tak w mk1 sie zdarza to i zapewne w mk2 również.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: focus ,civic , escape
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998
|
fordowskie magle tak mają ,są luzy ,stuki ,małe wycieki ,zmniejsz lub zwiększa się luz na listwie .
Moim zdaniem jeżeli nie są to naprawdę spore odchyłki ,to zostawić magiel w spokoju .Już nieraz się spotkałem z opiniami ,że po regeneracji było tylko chwilę lepiej ,później problemy wracały .Ja także mam magiel który ma lekki luz ,delikatnie leje ,kierownice się delikatnie przycina .Jeżdżę już tak 100 tyś i nie zauważyłem różnicy ,dolałem tylko zagęszczacza do płynu wspomaganego |
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
a czym sie rozni fordowski TRW od tego z vw TRW? albo od mercedesa?
ja mam jedno auto z przebiegiem 300km gdzie magiel jest jak nowy a kilka felg stalowych sie na nim zgielo. Za to w innym raz w dziure wpadlem i lekko alusa ugiolem ale magiel sie uszkodzil. I to nie jest kwestia tego ze magiel jest dobry czy zly-ale tego z ktorej strony i jak mocno sie uderzy kolem w przeszkode. Mozna mocno walnac od zewnatrz-i magiel przetrwa-a ja raz delikatnie stuknąłem od srodka felgi i magiel zaczął po kilku tysiacach km stukac delikatnie. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
|
jak stukanie pojawia się po wymianie końcowek to prosty wniosek, że luzy na końcówkach zostały zniwelowane i wszystko przenosi magiel - obnażenie słabości
|
|
|
|