Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-08-2014, 20:29   #11
w_jurek
ford::beginner

Imię: Jurek
Model: mondeo mk3 kombi
Silnik: TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: silnik TDDI 115 KM po wymianie nie odpala

a możesz mi powiedzieć jak jest długość tego kołka, rozumie że przy prawidłowym ustawieniu powinien wejść do rękojeści a przy nieprawidłowym powinien być o 0,5cm w górze

w_jurek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2014, 20:50   #12
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003

Ten ze zdjęcia - część walcowa o średnicy 14mm ma długość 80mm. Nie powiem ci, jak głęboko wchodzi...
Kołek do tdci jest zresztą krótszy nawet z tą końcówką 10mm o ok. 4mm.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 19-08-2014 o 21:00
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2014, 01:18   #13
w_jurek

no i zagadał co prawda kopci na biało ale jeszcze wszystko nie jest podłączone teraz wszystko podłączam i zrobię pomiar ciśnienia w cylindrach wtedy będzie wszystko wiadomo. Bardzo dziękuję z dotychczasową pomoc.
Stary 24-08-2014, 17:05   #14
w_jurek

witam
odpala na zimnym idealnie, ale kopci na biało i trzęsie silnikiem jak się rozgrzeje przestaje kopcić no trochę pod obciążeniem ale chodzi równiutko natomiast wtedy ciężko zapala jakby się cofał trzeba przycisnąć mu gaz i wtedy załapuje praca silnika jet dosyć twarda chodzi o dźwięk pracy i jeszcze jedno w poprzednim silniku jak był zimny po dodaniu gazu słyszalny był odgłos jaby zaterkotała klawiatura zaworów tu ten odgłos jest prawie za każdym dodaniu gazu posprawdzałem węże IC zaślepiłem zawór ERG lecz nic to nie dało zrobiłem ok 300km i jak było tak jest, płyn ok, olej ok. spalanie około 9l po mieście przeszukałem fora na temat podobnych obiawów lecz nie znalazłem tam żadnych wskazówek w moim przypadku pompa jak i sterownik była sprawdzana i jest ok no chyba że teraz po zamontowaniu do innego silnika trzeba ją ustawić może ktoś ma jakieś pomysły.
Ciąg dalszy walki faktycznie przy każdym wyjęciu pompy trzeba ustawić kąt statyczny wtrysku po ustawieniu przestał kopcić jak jest zimny pali na dotyk silnik chodzi równo jak się rozgrzeje nie odpala dopiero jak ostygnie odpala a i zapaliła mi się kontrolka braku ładowania pomimo że ładowanie jest na poziomie 14V alternator wymieniona 2 dni temu niestety woda też go załatwiła. Odłączyłem czujnik temperatury pali bez problemu więc podłączyłem drugi przypiąłem go opaską do termostatu lecz jak podniosła się teperatura problem ten sam czyli nie wina czujnika zrobiłem pomiary jak wartość rezystancji na czujniku temperatury spada poniżej 1,5 kΩ (im mniejsza wartość to większa temperatura) to silnik nie odpala i do tego zapala się kontrolka braku ładowania pomimo że ładowanie jest

Ostatnio edytowane przez w_jurek ; 30-08-2014 o 00:16 Powód: uzupełnienie
Stary 08-09-2014, 11:10   #15
w_jurek

Witam
tak jak pisałem silnik odpala chodzi równiutko co prawda jest głośniejszy od mojego starego silnika pozostał jedynie problem temperatury ale to już inny temat. Chciałbym podziękować za pomoc otrzymana od wojtekjanus. Temat zakończony
Odpowiedz

Zasady postowania