Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-10-2014, 23:14   #11
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Zanik Bluetootha w w radio 6000

Dzięki Robert - na razie ciągle jeszcze jestem spokojny...
Chodzi mi o to, że ludzie zupełnie nie czytają tylko od razu piszą, licząc na darmowego "prywatnego doradcę ds. mojego problemu". Forum służy do podania info przydatnego wszystkim mającym podobny problem a nie żeby każdy z nich od razu żądał "prywatnej darmowej porady". Do tego z nie czytania forum robi się cnotę - "nie mam czasu aby się tu przebijać przez 100 stron"... No to jak nie masz czasu - to zapraszamy do ASO. Brak czasu kosztuje!

A co do meritum - jak kolega smart65 przeczyta wątek o BT/VC to będzie sam wiedział dobrze czego szukać i będzie umiał zauważyć, że akurat dziś na allegro są same beznadziejnie drogie moduły BT/VC do Forda a za tydzień może się pojawi coś sensownego w standardowej cenie ok. 200zł.

Stary 26-10-2014, 14:59   #12
smart65
ford::amateur

Model: c-max
Silnik: 1,8
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodzi mi o to, że ludzie zupełnie nie czytają tylko od razu piszą, licząc na darmowego "prywatnego doradcę ds. mojego problemu". Forum służy do podania info przydatnego wszystkim mającym podobny problem

np Sprawdza się niesłychanie prosto: kupuje się samochód bez BT/VC, dokłada się w nim całą instalację pod moduł podłącza moduł i patrzy czy działa... Jak nie działa, to kupno tego samochodu było bardzo głupim pomysłem... A jak działa to sprzedaje się stary samochód (już bez BT) bo i tak był pechowy

Do tego z nie czytania forum robi się cnotę - "nie mam czasu aby się tu przebijać przez 100 stron"...

Na szukanie i czytanie poświęciłem kilka godzin, niestety bez zadowalającego rezultatu co było być może wynikiem zupełnej nieznajomości tematu.

No to jak nie masz czasu - to zapraszamy do ASO. Brak czasu kosztuje!

W ASO to nawet dokładnie nie wiedzieli gdzie jest moduł BT, a po wyjęciu stwierdzili że to produkt Nokii i trzeba to zanieść do ich serwisu

jak kolega smart65 przeczyta wątek o BT/VC to będzie sam wiedział dobrze czego szukać i będzie umiał zauważyć, że akurat dziś na allegro są same beznadziejnie drogie moduły BT/VC do Forda a za tydzień może się pojawi coś sensownego w standardowej cenie ok. 200zł.
Kolega przeczytał i doszedł do tego samego wniosku.
Serdecznie dziękuję za życzliwość, uprzejmość i poświęcony czas.
smart65 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2014, 20:03   #13
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

No to szczęśliwie choć ten jeden temat do zamknięcia z wielu podobnych.
Jest wątek o dokładaniu BT/VC, to tam trzeba się kierować w takich sprawach. Odpowie na 90% pytań zanim zostaną napisane w postaci kolejnego postu a nie daj Boże wątku.
Odpowiedz

Zasady postowania