![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Focus
Silnik: tdci 1.6 (109km)
Rocznik: 2007
|
podepnę się pod temat
spotkałem się z lusterkiem z deawoo, wgniotką to się skończyło, pytania jakie mam: 1. czy są jeszcze jakieś polecane blacharnie? 2. ile może kosztować wymiana tego elementu, a ile jego wyklepanie z lakierowaniem? 3. czy naprawiać warsztatowo z oc sprawcy i czy można załatwić auto zastępcze? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
Wymiana u mnie tego elementu plus nowe drzwi i felga to ok 15000. Chcesz zrobić czy zarobić?
|
|
|
#13 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
Cytat:
Teraz robimy Focusa gdzie są drzwi *2.... Próg i słupek oraz malowanie całego boku 5 elementów i wszystko na nowych OE częściach i wychodzi max 9/ 10 k gdzie jest więcej roboty
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Focus
Silnik: tdci 1.6 (109km)
Rocznik: 2007
|
mam już wycenę z Ergo Hestii
1. Ściana boczna T L 633,99 zł 2. Robocizna blacharska 11,8h x 50 zł = 590 zł 3. Materiał do lakierowania 302,46 4. Robocizna lakiernicza 5,3h x 50zł = 265 zł Czy koszt roboczogodziny (50 zł) jest adekwatny? Sumarycznie wyszło 1791 netto, 2203 brutto zł, jest szansa w tym się zmieścić? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
Cytat:
Stawka za godzinę pracy to minimum 90 zł netto Ta cena naprawa będzie kosztować 2 x więcejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#16 |
|
|
W aso policzyliby to razy 4 pewnie. W jakims warsztacie tez pewnie razy 3 w przypadku bezgotowkowego zalatwiania.. Ja bym robil bezgotowkowo,bo wtedy sie nie uzerasz z ubezpieczycielem. Dolicz do tego jeszcze samochod zastepczy. Moje auto bylo z 10 dni na blacharni. Nastepny przyklad.Wymiana przedniego blotnika w vw z malowaniem plus lampa to 7 tysi w aso .a robota duzo prostsza. Moze i bys sie w tym zmiescil... podjedz do blacharza jakiegos i niech ci wyceni. Jak dla mnie to niska kwota,ale tak wlasnie pracuje ubezpieczalnia, aby dac ci jaknajmniej
|
|
|
#17 |
|
|
No niestety ,ale ... o ile poprawki lakieru,czyli szlifowanie wyszło akceptowalnie, to niestety ale źle wkleili szybę o plus minus 2mm. regulacja rygla- zaczep wali w ściankę zamka i dosyć mocno ociera o niego .zastanawiam się nad ponowną reklamacją,ale nie wiem , czy to ma sens...bo obawiam się,że może być tylko gorzej.
Jak już się robi coś na reklamacji, to powinno się do tego przyłożyć. Nie polecam Bemo w Ustowie |
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-05-2007
Model: Passat
Silnik: Delta Machine
Rocznik: 25.07.2013.
|
ASO co się dziwisz.
|
|
|
|
#19 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-12-2010
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
|
Witam, to jest pikuś, zobaczcie jak ASO w Warszawie wykonało usługę malowania drzwi. Jest gwarancja, 3 lata i co z tego jak trzeba jechać do Warszawy. Ale najlepsze dziś jak dzwonił kierownik serwisu do mnie i kilka ciekawych uwag usłyszałem :
- nowe auta wychodzą już gęsią skórką na drzwiach; - widziały gały co brały trzeba było reklamować jak auto było w Warszawie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (to fakt); - gwarancja nie obejmuje jakości wykonanej usługi a lakier i ew. użyte części; (czyli mogą być zacieki etc. i to nie podlega gwarancji) -jak przyjedzie do Warszawy i wyda 100zł na paliwo to ew. wypolerujemy to i tamto Miałem wrażenie że rozmawiam z Polskim chamem handlarzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|