![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Wystarczy sam VIN jeśli robili FDRSem (czyli jest historia w etis). Jak nie, to trzeba log z sesji IDSa - a tego nikt nie daje...
|
|
|
|
#12 |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Tadziu widać wszystko , to z mojego historia
03-02-14 12:16 ****** NetworkTest pl PL Zakończono FORDETIS IDS 05-08-12 09:59 ****** NetworkTest pl PL Zażądano FDRS ******* - to operator |
|
|
|
|
|
#13 |
|
FCP member
|
A na moim aucie jak wiesz IDSa nie widać a był robiny w moim ulubionym warsztacie niezależnym jak najbardziej legalnym i oplaconym IDSem 92... Czyli może z ASO widać a od legalnych niezależnych nie?
|
|
|
|
#14 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
Zażądano: Zażądano pakietu aplikacji Zakupiony: *Pakiet aplikacji został zakupiony Uruchamianie: Pobrano pakiet aplikacji i jest on uruchamiany Zakończono: Aplikacja została zakończona, a wszelkie transakcje zostały ukończone *Dotyczy Niezależnych Serwisów |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
FCP member
|
Cytat:
BTW - nadal do wykonania są 2 aktualizacje: modułu ABS/ESP oraz zegarów(IPC)
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 30-01-2015 o 09:27 |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1,0 EcoBoost
Rocznik: 2012
|
To zdrówka życzę tedi_k. Wydaje mi się, że zrobili 2 aktualizacje: moduł SYNC i Moduł sterujący systemem audio z przodu (ACM) bo w zakładce "Zmiany i aktualizacje" zniknęła opcja "Aktualizacja oprogramowania" a przed oddaniem do serwisu przy tych modułach była taka opcja. Tylko dziwi mnie to, że próbowali chyba coś więcej aktualizować patrząc na zakładkę "Streszczenie" i "historia" ale coś im nie wyszło...Dobrze kombinuję? Jak już wrócisz do formy to daj znać czy dobrze myślę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakbyś potwierdził moje przypuszczenia to może bym uderzył do serwisu dlaczego wszystkiego nie zaktualizowali.
Ostatnio edytowane przez Misieksmig ; 01-02-2015 o 14:13 |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
FCP member
|
Nowszy soft... Ford nie publikuje change logów!
Do tego nie wiadomo jaką wersję softu Ci zaproponuje. Zegary (IPC) aktualizują się ponad 1.5 godziny, wiec powód "dlaczego" jest w miarę oczywisty... Co do zakresu aktualizacji w historii etis - aplikacje z końcówką 249 i 265 to aplikacje techniczne (nie robią aktualizacji). Zrobili na pewno aktualizację z końcowką 102 oraz walczyli z aktualizacją z końcówką 977, ale głowy bym nie dał, że ją zrobili... Więcej nic w FDRSie nie widać...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 01-02-2015 o 15:59 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::beginner
Model: Ford C-MAX
Silnik: 1,6 ECOBOOST
|
Wracając do pytania w temacie, jak z odpłatnością za aktualizację na gwarancji?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
U mnie była w cenie przeglądu. Ale raczej musisz się upomnieć. Najlepiej jakbyś sprawdził w ETIS jakie aktualizacje są dostępne dla twojego samochodu i podpowiedział ASO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|