![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: mrozu80focus
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam.
Podobny problem mial mój ojciec w C-maxie 1,6tdci. Byl to problem z zegarami, a dokladnie z obwodem elektrycznym zegarow. Sprawdz najpierw bezpieczniki. U mojego ojca zanim zakupil tem samochod, w obwod zegarow wlaczone bylo jakies urządzenie. Ktos wyjął to urzadzenie i zostawil odizolowany przewod, ktory robil zwarcie. Jak wywalilo bezpiecznik, wskaznik poziomu paliwa dzialal bardzo wolno. Po zatankowaniudo pelna, dopiero po godzinie bylo widac faktyczny stan paliwa i zasieg. W opisie bezpiecznikow jest on opisany jako "zasilanie zestawu wskaznikow", czy cos podobnie. Proponuje najpierw tutaj poszukac. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: ford focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
Witam ja miałem to samo w foce taktowałem do pełna z mi pistolet wywalało a tam pol zbiornika okazało się ze pływak spadł z prowadnic i odpiął się kabelek i nie trzeba wcale ściągać baku tylko odkręcić tylny fotel podnieść kanapę i wyciąć nożycami do blachy otwór 10 /10 i jest dostęp do całego pływaka: one:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: FocuS MKIII
Silnik: 1.0 ecoboots 125 KM
Rocznik: 2013
|
Witam!
Mam tak samo - wczoraj wskazówka leży na płask, rezerwa świeci, komp pokazuje że paliwa na 40 km, a weszło 41 litrów.? Prośba do użytkowników mk3 przed lfitem, po ile tankujecie? wchodzi te 50 litrów? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Kuga Mk2
Silnik: 1.5 EB 150 -> 190 KM
Rocznik: 2019
|
najwięcej weszło mi ok. 47 l (ale to zależy jak długo się jeździ na rezerwie !)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Ostatnie tankowania jakie miałem to 45 litrów. Maksymalnie chyba też 47 litrów jak wyżej. MK3 jeszcze nie testowałem żeby sprawdzić ile minimalnie można zejść poniżej rezerwy i stanu kiedy już się zastanawiasz ile jeszcze w baku może być. W MK2FL rekordem moim było 2km (wg wyświetlacza) a z tego co słyszałem dodatkowe litry są jeszcze poniżej "0km do wypróżnienia" (który mądry to tłumaczył :/) ale nie warto bo syf się ściąga z dna baku
|
|
|
|