![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-03-2011
Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
|
Jest inna szyba do kamerki, czy chodzi o odklejenie lusterka z czujnikami?
|
|
|
#12 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Oczywiście, że szyba musi mieć stosowne "okienko" (o kształcie trapezu) do kamery. Na zwykłej szybie nie da się kamery założyć.
Do tego osłona plastikowa koło lusterka ma oczywiście inny kształt, bo zakrywa czujnik deszczu/zmierzchu i kamerkę...
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-03-2011
Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
|
Wydaje się to logiczne, ale kurcze nie myślałem, że z powodu takiej prostej opcji Ford zdecydował się na wprowadzenie innej szyby. Raczej przypuszczałbym że albo szyba ma już odpowiednie "wycięcie" albo to wchodzi w te same miejsca co zwykłe czujniki.
No dobra - odpuszczam już temat. Ale mimo to chętnie zobaczyłbym jak wygląda ta kamera na szybie. Choćby po to żeby rozpoznać autko wyposażone w taką kamerę. Nigdzie nie znalazłem takiego zdjęcia.
|
|
|
#14 | |
|
F1 fan
![]() Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019
|
Mnie się tam też dobrze jeżdzi na tym patencie....a w razie jakby coś to zawsze można się przełączyć jak już było wspomniane...włącznikiem świateł...czułość mam nastawioną na...normalną....oprócz innej szyby muszą być też inne wycieraczki...
Cytat:
|
|
|
|
|
#15 |
|
FCP member
|
Szyba poliftowego S-maxa z kamerą oraz obudowa plastikowa za lusterkiem na zdjęciach wziętych z allegro.
|
|
|
|
#16 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciej
Model: S-MAX PowerShift
Silnik: 2,0 TDCI 163 KM
Rocznik: 07.2013
|
Tak to wygląda u mnie: dla odmiany widok od frontu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Kurka, u znajomego (TitS po lifcie) widziałem jeszcze inne - obudowa składała się też z 3 części, ale środkowy plastik był prostokątny ok. 3x7cm, z nacięciami jakby udającymi żaluzję (a la pokrywka na kubki w niekórych brykach). I całość była nieco masywniejsza, pogłębiona w stronę kierowcy. Na zdjęciu od tedi_k tego nie ma...
Ostatnio edytowane przez Slartibartfast ; 12-02-2015 o 15:36 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
FCP member
|
Nie wiem co widziałeś, bo na allegro na razie ja nie spotkałem innej szyby pod kamerę do eSia. Inne są do nowego C-maxa/nowej Kugi z laserami systemu CitiStop i kamerą czytania znaków i line assista... Mam cały zestaw pod nowego C-maxa/nową Kugę - widać go na zdjęciach... Szyba pod ten zestaw pokazana jak zwykle fotką z allegro...
|
|