Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-02-2015, 10:19   #11
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Zakup Focus MK3, prośba o ocene, pomoc, poradę

gopher, czy ty w ogóle myślisz trochę? To auto jest sprowadzone, nie jakieś oddane w rozliczeniu. Zderzak to część, która jest obecnie wymieniana, nie naprawiana. Dalej malowana klapa czy tam maska? Szyba przednia. Półoś. Silnik myty. Czyli co? Strzał z przodu.

Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2015, 10:29   #12
c-matix

Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik

Cytat:
Napisał gopher Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogladałem wczoraj autko. 2. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ten egzemplarz chciał kupić WojtekO, też go oglądałem, lampy, chłodnice, orginał z tego samego okresu produkcji co auto, maska malowana i szyba wymieniana i posiada dwa odpryski, zapylany był w samym dole prawy słupek ma paproszka po malowaniu, ale to cieniowanie, maska malowana.
Reszta autka wzrokowo i dotykowo trzeba by sie przejechac, generalnie silnik pracuje ok, nie buczy nie trzeszczy, i suchy jak i węże od turbo i itp.
Fajne wyposażenie i kolor i aluski, gumy letnie na 2 moze 3 sezony w zależnosci od ilości robionych przebiegów. Wojtkowi brakowało ostatecznie 2tys by go kupił , namawiałem go nawet na pożyczke w Providencie bo ja bym wolał tę wersje ale nie był pewny przyszłosci w pracy i dlatego wzioł tańszą wersje.
Generalnie auto do targowania za szybe, gość tłumaczył że niby nie będzie pękać ale jak policja zobaczy to hallo będzie. Ja bym zaproponował 35tys i już ciekawe co powiedzą.

Aha i ma chyba dodatkową nagrzewnicę PTC bo po odpaleniu n a postoju dość szybko leciało ciepłe powietrze

Ale z salonu dostanie wsio wszystkie papiery, i opłaty z recyklingiem i odpowiednią fakturą.
Moim zdaniem warto.

Ostatnio edytowane przez c-matix ; 24-02-2015 o 10:31
c-matix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2015, 11:29   #13
gopher

Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gopher, czy ty w ogóle myślisz trochę?
czasem myślę czasem nie, jak to w życiu, też mi to daje do myślenia ale już długo szukam auta i zawsze jest coś nie tak , że chwilami wydaje mi się że nigdy nie znajde używanego spełniające moje oczekiwania i może stąd moja czujnośc powoli jest coraz mniejsza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale z salonu dostanie wsio wszystkie papiery, i opłaty z recyklingiem i odpowiednią fakturą.
.
z tym to nie wiem gośc powiedział że ford nie ma żadnej centralnej bazy i nic nie moga sprawdzić i jedym dowodem jest ksiązką serwisowa, a jak widać na załączonym wcześniej przeze mnie screene książka serwisowa to żaden dowód...

Ostatnio edytowane przez gopher ; 24-02-2015 o 11:32 Powód: odp
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2015, 11:52   #14
c-matix

Cytat:
Napisał gopher Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z tym to nie wiem gośc powiedział że ford nie ma żadnej centralnej bazy i nic nie moga sprawdzić i jedym dowodem jest ksiązką serwisowa, a jak widać na załączonym wcześniej przeze mnie screene książka serwisowa to żaden dowód...
No tak ale ja pisałem od strony papierologicznej, co do przebiegu auto wygląda na ten przebieg, jesli będzies z szukał wychuchanej wersji i itp to raczej szukaj pod 40 i powyżej 40 tys.
Stary 24-02-2015, 11:55   #15
sokrates-79
ford::average

Imię: Marcin
Model: Focus MK3
Silnik: tdci 1,6 95KM
Rocznik: 2012

Cytat:
czasem myślę czasem nie, jak to w życiu, też mi to daje do myślenia ale już długo szukam auta i zawsze jest coś nie tak , że chwilami wydaje mi się że nigdy nie znajde używanego spełniające moje oczekiwania i może stąd moja czujnośc powoli jest coraz mniejsza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Auta flotowe są rejestrowane w centralnej bazie. Każde takie auto jest do sprawdzenia o ile wszystkie naprawy były w ASO.
sokrates-79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2015, 12:29   #16
gopher

Cytat:
mam VIN, auto jest jednak z Francji
vin: WF0LXXGCBLCK52277
Książka jest chyba niestety podrobiona...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wysłałem maila do jednego z serwisu we Francji i o ot co dostałem w załączniu. Wpisy odnośnie przebiegu zgadzają się, Może poprotsu koleś podrobił książkę żeby uwiarygodnić przebiegi....

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiem tak ten z Ostrowca fajnie 2012r ale na F-vat-marże , auto pofirmowe i polizingowe powinna być F vat 23%,

co to dokładnie dla mnie znaczy, bo kompletnie nie wiem...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg ff_przeb1.jpg (103.9 KB, 48 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg ff_przeb2.jpg (103.9 KB, 37 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez gopher ; 24-02-2015 o 13:06 Powód: plik, cyt
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2015, 12:38   #17
c-matix

Brak dołączonego pliku.
Powiem tak ten z Ostrowca fajnie 2012r ale na F-vat-marże , auto pofirmowe i polizingowe powinna być F vat 23%, po prostu prawdopodobnie po drodze znikał vat, i niech kolega nie tłumaczy ci że tak nei jest bo jeśli tak kolega ci tłumaczy to krętacz i cwaniak.
Tu w Fordzie masz papierologie ok ale starszy rocznik i tyle.
Stary 25-02-2015, 00:08   #18
gopher

poczytałem sobie o tej fv marża, wiem na czym polega przekręt ale nie jestem do końca pewien jak tego uniknąć. Czy jedyna pewność to fv vat23 czy jeżeli sprzedający pokaże mi fv zakupu i ona nie bedzie na kwote netto tylko brutto to czy to wystarczy ?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-02-2015, 00:27   #19
c-matix

Rada jest prosta jesli w dowodzie jest firma lu bank, firma leasingowa musi być w 99% faktura vat 23 , jesli osoba prywatna to może być F vat-marża.
Stary 05-03-2015, 11:17   #20
gopher

Cytat:
Rada jest prosta jesli w dowodzie jest firma lu bank, firma leasingowa musi być w 99% faktura vat 23 , jesli osoba prywatna to może być F vat-marż
Gośc miał podesłac mi skan dowodu rejestarcyjnego gdzie jest wpisana osoba prywatna, ale milczy więc chyba wszystko jasne ;(

Co powiecie o tej ofercie ?

http://otomoto.pl/ford-focus-mk3-alu...C35174216.html
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania