![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Radio ma dwa zasilania, jedno bezpośrednio z akumulatora, stałe, a drugie po włączeniu zapłonu, też z akumulatora, ale odłączane.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: MK2 Kombi
Silnik: 1,8TD Enduro
Rocznik: 1999
|
bezpiecznik 32 (radioodbiornik) przy kierownicy
jest podłączony pod bezpośrednie z akumulatora ? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Witam ja też mam podobny problem ,coś rozładowuje mi akumulator .Kupiłem nowy (Banner72Ah 640A) po 2 miesiącach padł, reklamowałem, człowiek który go sprzedał twierdzi że jest bez zarzutu (badał go jakimś przyrządem ) .Naładowany po 2 tyg znowu to samo.Przy następnej mojej wizycie w sklepie dla świętego spokoju pewnie wymienił mi na nowy.Niestety dalej pada po paru dniach postoju.Byłem u elektryka po 48h badań orzekł że wszystko w elektryce jest ok ,książkowo wyłącza się wszystko .Ma ktoś jakiś pomysł ? Dodam że akumulator jest chyba ok bo po naładowaniu zdejmuję klem ,jest to kłopotliwe ale rozwiązuje problem aku trzyma .
|
|
|
|
#14 |
|
|
Jak po zdjęciu klemy jest dobrze, to szukaj poboru prądu w instalacji elektrycznej, lub odbiornikach.Może pali sie cały czas światło w bagażniku ??
|
|
|
|
#15 |
|
|
jak to światło w bagażniku ? paliło by się co bym widział. Mam pewien pomysł ,latem zamontowałem czujniki cofania ze stacja wi-fi taka co to przewodów nie muszę prowadzić.Zastanawiam się czy ona wysyła jakiś sygnał co szkodzi akumulatorowi ale z drugiej strony jak to może robić skoro wpiołem się w przewód cofania który podaje napięcie tylko wtedy gdy wsteczny włączę.Czujnik działają bez zarzutu.
|
|