Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-04-2015, 12:15   #11
darmodziej
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
Domyślnie Odp: Szybkie wyczerpanie akumulatora

Radio ma dwa zasilania, jedno bezpośrednio z akumulatora, stałe, a drugie po włączeniu zapłonu, też z akumulatora, ale odłączane.

darmodziej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2015, 12:21   #12
wood-gd
ford::amateur

Imię: Grzegorz
Model: MK2 Kombi
Silnik: 1,8TD Enduro
Rocznik: 1999

bezpiecznik 32 (radioodbiornik) przy kierownicy
jest podłączony pod bezpośrednie z akumulatora ?
wood-gd jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2015, 21:36   #13
rafał feda

Witam ja też mam podobny problem ,coś rozładowuje mi akumulator .Kupiłem nowy (Banner72Ah 640A) po 2 miesiącach padł, reklamowałem, człowiek który go sprzedał twierdzi że jest bez zarzutu (badał go jakimś przyrządem ) .Naładowany po 2 tyg znowu to samo.Przy następnej mojej wizycie w sklepie dla świętego spokoju pewnie wymienił mi na nowy.Niestety dalej pada po paru dniach postoju.Byłem u elektryka po 48h badań orzekł że wszystko w elektryce jest ok ,książkowo wyłącza się wszystko .Ma ktoś jakiś pomysł ? Dodam że akumulator jest chyba ok bo po naładowaniu zdejmuję klem ,jest to kłopotliwe ale rozwiązuje problem aku trzyma .
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2015, 22:01   #14
salom

Jak po zdjęciu klemy jest dobrze, to szukaj poboru prądu w instalacji elektrycznej, lub odbiornikach.Może pali sie cały czas światło w bagażniku ??
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2015, 22:36   #15
rafał feda

jak to światło w bagażniku ? paliło by się co bym widział. Mam pewien pomysł ,latem zamontowałem czujniki cofania ze stacja wi-fi taka co to przewodów nie muszę prowadzić.Zastanawiam się czy ona wysyła jakiś sygnał co szkodzi akumulatorowi ale z drugiej strony jak to może robić skoro wpiołem się w przewód cofania który podaje napięcie tylko wtedy gdy wsteczny włączę.Czujnik działają bez zarzutu.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania