![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-10-2008
Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.6 TDCI 115 PS
Rocznik: 2012
|
jesli chcesz auto do miasta to pewnie optymalny bedzie 1.6 benzyna 100 konna. Jesli chodzi o diesla to nie do konca sie zgodze z tymi naprawami , ja mam diesla juz czwarty rok a auto wiecej stoi w garazu jak jezdzi i nie mialem jak dotad zadnych przykrosci z tego powodu :-)
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Subaru Forester
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
ok masz disela 4 rok i nic sie niedzieje ale zalozmy ze go teraz sprzedaz i jest duze prawdopodobienstwo ze w ciagu roku przyszlemu nabywcy poleci albo sprzeglo albo turbo albo inna rzecz ktora w benzynie nie wystepuje
tj normalne ze czeci sie zuzywaja, nie twierdze ze w kazdym focusie moze to nastapic jednak im starszy diesel i im wiekszy przebieg tym wieksze prawdopodobienstwo a benzyna po 1 bedzie miala mniejszy przebieg bo za granica benzynkami z regoly nie trzaskaja tyle km po drugie jest tansza w serwisie i nie ma znaczenia czy tj ford czy inna marka |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
To sobie zobacz ceny używanych, jest to jakiś tam wyznacznik.
http://www.autocentrum.pl/ceny-aut-u...ch/ford/focus/ |
|
|
|
#14 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-10-2008
Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.6 TDCI 115 PS
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Uważam, że każde auto ma prawo się zepsuć i w ciągu roku mogę wydawać na naprawę jakieś kwoty. Myślę, że przekonuje się pomału do benzyny ze względu na mniejsze przebiegi auta. Sam zakup planuję sfinalizować w okolicach lipca. Jako, że jesteście dużo bardziej odemnie doświadczeni chciałbym się dowiedzieć czy jest szansa, że roczniki 2006 jeszcze potanieja ?
|
|