![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbigniew
Model: c-max,Ghia
Silnik: 2.0 benz+lpg 145KM
Rocznik: 2007
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
mógłbyś jakoś obrazowo mi powiedzieć jak wyciągnąć te zawleczki bo przez to chyba pokrowce poleżą na pułceGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
w tych plastikach bez przycisku musisz sobie włożyć cieniutki srubokręt który odchyli ci taka blaszke, a ona blokuje sie o rowek w pręcie od zagłówka. On jest ciut niżej lub w tym samym poziomie co najniższy rowek w drugim pręcie który wchodzi w plastik z przyciskiem.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbigniew
Model: c-max,Ghia
Silnik: 2.0 benz+lpg 145KM
Rocznik: 2007
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 145KM
Rocznik: 2008
|
Podchodziłem do tego trzy razy i właśnie udało mi się wyciągnąć te zagłówki.
Najłatwiej to zrobić po odchyleniu oparcia w do przodu, wtedy widać tą zapadkę przy podnoszeniu zagłówka. Jak jeszcze zagłówek nie był podniesiony do końca to wsunąłem mały kluczyk (od zabezpieczenia do roweru) i powoli wyciągnąłem zagłówek. Na zdjęciach prawy zagłówek (patrząc z bagażnika w kierunku przodu samochodu) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
I pomyśleć, że w Fieście 2008-2017 daje się wyciągnąć zagłówki bez kombinacji z dodatkowymi zapadkami. Więc da się to nawet w Fordzie, ale widać zależy kto projektuje.
A samo wyjmowanie zagłówków jest obowiązkowe przy montażu wiekszości fotelików dla dzieci. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-09-2018
Model: C-MAX
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2010
|
Witam.
Jestem nowy na forum więc pozdrawiam wszystkich serdecznie. Pierwszy montaż fotelików dziecięcych przerósł mnie. Ale dzięki forum mogłem zdemontować zagłówki. Ja poszedłem o krok dalej i podważyłem zaślepkę bez blokady.Tam jest blaszka którą można wyjąć. Wcisnołem zaślepkę na miejsce i cieszę się działającymi prawidłowo zagłówkami. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Ford C-max
Silnik: 1.6 EB 182PS Titanium
Rocznik: 2011
|
Poproszę na priv namiary na pokrowce. Jak to wygląda od strony cenowej?
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
FCP member
![]() Imię: Grzesiek
Model: Vectra B / S-Max II
Silnik: 2.2 DTI / 2.5 ale turbo nie ma
Rocznik: 2001
|
Czy Wy aby na pewno poprawnie to wyciągacie? U mnie wyszły bez dodatkowych komplikacji.
Żeby podsunąć do góry idą bez guzika jak pamiętam, a dopiero ostatnia zapadka trzyma się na guzik.
|
|
|
#19 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-09-2007
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi 200KM AT
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Trafiłem do tego wątku z takim samym problemem w Mondeo MK4 2013 r. (polift) i jako, że nie znalazłem tematu o Mondku to pomyślałem, że u mnie może być podobnie jak w C-Max. Wziąłem śrubokręty, poszedłem do auta, kombinuje chwile i ... wyczułem, że na drugim bolcu zagłówka (tym gdzie nie ma widocznego przycisku) jest jednak ukryty przycisk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po wciśnięciu głównego przycisku i tego "ukrytego" zagłówek wyszedł bez większych problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U was w C-Max czegoś takiego nie ma? (wrzucam zdjęcia)
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: c-max
Silnik: 1.0
Rocznik: 2015
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|