![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-11-2013
Model: kuga
Silnik: diesel
Rocznik: 2010
|
Dzwoniłem do ASO. Rzeczywiście 60 tys. lub 3 lata. a ja mam niecałe 60 tys. na liczniku z tym, że 6 lat jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trochę sobie zaśpiewali. Bez filtra 150zł wymiana. Filtr na alledrogo 39 zł oryginał. Jeśli chodzi o paliwo to innego nie leje jak Lotos dynamic od początku. Bez problemów odpukać.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo
Silnik: Duratec HE
Rocznik: 2002
|
Cześć,
Zdziwiłem się czytając tutaj. Warsztat gdzie robię wymianę oleju zawsze wymienia mi filtr paliwa czyli co ok 10-12k. Za często ? koszt znikomy (tak jak kolega pisał do 40zl) a lepiej chyba mieć czysty, jak bujać się z awarią silnika :-) a Wy jak sądzicie ? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-12-2016
Model: ford
Silnik: 1,4
Rocznik: 2002
|
A co sądzicie o filtrach paliwa z Sędziszowa. Mnie założyli w tym tygodniu i znajomy mechanik polecił właśnie Sędziszów. Cena była atrakcyjna i sam mocno polecał. Ale jestem ciekaw co wy o tym sądzicie.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-11-2013
Model: kuga
Silnik: diesel
Rocznik: 2010
|
Po co zamiennik jak oryginalny kosztuje ok 40zł??? Po drugie bez przesady z tą wymianą co roku. Nic się nie dzieje skoro producent zalecił tyle to nie ma sensu. Lej dobre paliwo. Równie dobrze można kupować buty co miesiąc i mówić, że stare są niepewne.
Czy rozrząd też wymienisz po 20 tys choć producent przewidział 100 tys??? Ja wymieniam olej i filtr oleju co 15 tys i tego się trzymam. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-07-2017
Model: Kuga
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2009
|
Czy mógłby ktoś opisać jak odpowietrzał układ po wymianie filtra paliwa ?
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Kuga mk1 / Fosus mk2
Silnik: 2.0 TDCI 136km / 1.6 TDCI 95km
Rocznik: Kuga 2010 Focus 2012
|
Ja odpowietrzałem za pierwszym razem zasysając ustami (dosłownie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) przewód powrotu paliwa . Na druga wymianę dorobiłem sobie "gruszkę" i zwyczajnie ją podłączam i po wpięciu przewodu w układ odpala za pierwszym razem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|