![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2012
|
Juz odpuściłem sobie dzisiaj. Pompka trzyma się juz tylko na przewodach do wysprzeglika o zbiornika płynu Nie mam start stop a pompka jest bez czujnika.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-05-2014
Model: Focus
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Cześć. W kolejnym dniu walki z foka w końcu wymieniłem pompę sprzęgła. Wszystko było by fajnie gdyby dało się odpowietrzyc wysprzęglik. Za chińskiego boga nic nie chce lecieć z niego. Ten plastikowy korek wgl. nie puszcza płynu. Zacząłem rozbierać przewody w celu sprawdzenia czy dochodzi do niego płyn i jest ok. Dlaczego nie mogę go odpowietrzyć. Powiem szczerze, że już szlag mnie trafia.
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Bo sprzęgło odpowietrza się od dołu wciskając płyn poprzez odpowietrznik wysprzęglika specjalnym przyrządem do odpowietrzania , lub strzykawką z kawałkiem przewodu, ważne aby pedał sprzęgła nie był wcisnięty, bo wtedy nie odpowietrzy.
|
|
|
|
#15 |
|
|
Yhy czyli musze go wtłoczyć. Jakie musi być ciśnienie żeby pokonało opór odpowietrznika ? Zwykłą strzykawką próbowałem nie daje rady. Płyn nie chce wpływać. Pedał w stanie neutralnym.
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Hej. Co do wysprzęglika i odowietrznika to jest tam jeszcze zawleczka którą trzeba wyjąć a potem lekko wysunąć odpowietrznik żeby cokolwiek zrobić. Natomiast mój focus wylądował w końcu u mechanika. Przyczyną całego problemu była ułamana sprężyna docisku.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-05-2014
Model: Focus
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Z racji ze mam dostęp do części to komplet sprzęgła sachs 600 pln wyszprzęglik fte 190 pln i robocizna 500 pln
|
|
|