Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-09-2015, 21:01   #11
marcin2105
ford::average

Imię: Marcin
Model: Focus Mk1/ Focus Mk3
Silnik: 1,8 TDCI/ 1,6 TDCI
Rocznik: 2004/ 2014
Domyślnie Odp: Nie odpala po jednym dniu odpoczynku - filmik

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pytasz o kable ? zawsze podpinam pod klemy + i -
nie slyszalem jeszcze o karoserii
To musisz doczytać. Nawet na kursie na prawo jazdy o tym uczyli. Lepiej jest podpiąć "-" do karoserii tylko w miejsce gdzie nie ma lakieru ponieważ w ten sposób cały prąd płynie na rozrusznik a nie na akumulator i lepiej kręci i nie obciąża auta dawcy. Jak wiadomo prąd płynie od + do - i jezeli podepniesz pod kazde inne metalowe nie polakierowane miejsce to do akumulatora dopłynie na końcu.

A co do usterki to mi tez sie wydaje ze nie akumulator bo jezeli kreci to co ma z tym wspólnego akumulator albo alternator ze nie chce odpalic. U mnie tez nie chcial odpalic za pierwszym razem po nocy i okazało sie ze na filtrze był nieszczelnie zaczepiony przewód i paliwo przez noc wracalo do baku.

Ostatnio edytowane przez marcin2105 ; 26-09-2015 o 21:07
marcin2105 jest offline  
Stary 26-09-2015, 22:10   #12
mojmistrz
ford::professional

Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie

Żaden akumulator, przecież rozrusznik kręci aż miło. Ja bym szukał w stronę układu paliwowego, albo masz nieszczelność na przewodach i się zapowietrza, albo paliwo się cofa. Zostaw akumulator, nic mu nie dolega.

Xperia Z1 tap tap
Stary 26-09-2015, 22:53   #13
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009

Dziwnie to wygląda. Oglądałem filmik wiele razy. Przy pierwszej próbie odpalenia rozrusznik mocno zwalnia, ale kontrolka immo gaśnie. Przy następnych próbach rozrusznik kręci żwawo, ale immo miga jako nierozpoznany kluczyk. Może jednak aku?
radek70 jest offline  
Stary 26-09-2015, 23:09   #14
lostdesper

Imię: Paweł
Model: Focus MK2 FL, Mondeo MK5 FL
Silnik: 2.0 TDCI 136KM
Rocznik: 2008, 2020

Panowie, jutro spróbuję odpalić z przewodów, jeśli nie pomoże, aku dam do ładowania i w poniedziałek rano spróbuję, jeśli nie linka i do mechanika, bo nic innego nie wymyślimy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a mam pytanie, bo auto stało lekko na wzniesieniu, tj przód był podniesiony, może rzeczywiście paliwo gdzieś się cofa i auto się zapowietrza.
lostdesper jest offline  
Stary 26-09-2015, 23:19   #15
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009

Cytat:
Napisał lostdesper Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
może rzeczywiście paliwo gdzieś się cofa i auto się zapowietrza.
Paweł, być może. Ale nie pasuje mi migotanie diody od immobilizera.
radek70 jest offline  
Stary 26-09-2015, 23:38   #16
lostdesper

Próbowałem dzisiaj odpalić drugim kluczykiem, tak żeby posprawdzać, może tam coś siadło w immo, ale to nic nie dało. No zobaczymy jutro, co wyjdzie. Wcześniej przeglądałem kilka tematów o tych opadających wsazówkach, widziałem też filmik na yt i tam też większość sugerowała aku. Ale nie będziemy chyba tak gdybać, jutro zdam relację, co zrobiłem. Oby to była pierdoła
lostdesper jest offline  
Stary 27-09-2015, 15:47   #17
lostdesper

Ok, witam ponownie. Auto dziś odpaliłem po kablach bez problemu, jutro jadę do mechaniora niech posprawdza czy aku siada, czy może alternator nie ładuje. Widocznie sporo prądu trzeba by odpalić fokę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lostdesper jest offline  
Stary 27-09-2015, 20:57   #18
karski

Imię: Karol
Model: Leon 5F
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2019

Ja ze swoim aku podjechałem od razu do sklepu i na miejscu mi potwierdził diagnozę, że całkowicie padł, także może tam jedź od razu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał ministerq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Świetne te diagnozy. Rozrusznik kręci, widać że autu prądu nie brakuje, bo nawet zegary zbytnio nie przygasają przy kręceniu, ale ostro pada diagnoza że padnięty aku/alternator.

Oby więcej takich "trafnych" diagnoz.
Patrz, trafiliśmy.
karski jest offline  
Stary 29-09-2015, 11:33   #19
lostdesper

Byłem u mechanika, który stwierdził, że trzeba aku doładować, natomiast nie jest on do końca jeszcze padnięty. W sumie sam się zdziwił, że na diesla to sporo czasu i ewentualnie i tak powiedział, że trzeba go będzie wymienić, ale póki co po prostu doładować prostownikiem i powinien być spokój.
lostdesper jest offline  
Stary 29-09-2015, 11:46   #20
salom

Kup nowy, i będziesz miał spokój.
Nie da sie doładować akumulatora wiecej, niż on jest w stanie przyjąć prądu, a po niedługim czasie i tak sam z siebie się rozładowuje, dlatego że ma już wewnętrzne przebicia między płytami. To tak, jak byś chciał nalać wiecej wody, do już pełnej butelki.

Zamknięty Temat

Zasady postowania