![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2004
|
Podbijam temat żeby nie zakładać nowego. Z racji tego że moja autko stoi w warsztacie to mam chwile na poczytanie (a warsztatowi nie chce tej zagadki dawać do robienia bo w końcu mnie znienawidzą i nie będę miał gdzie mondka naprawiać.
A chodzi o to że przy zamkniętych drzwiach świeci się lampka i oświetlenie nóg, sprawdzane było na wszystkie sposoby tzn zamykałem z pilota i z kluczyka nic to nie daje, wymieniałem żarówki, ledy itd. też to nic nie dało. co prawda przełącznika w lampce nie wymieniłem jeszcze ale może kolega co pisał ten temat wypowie się co zrobił u siebie w autku. Oświetlenie bagażnika w ogóle nie działa. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
A może jesteś niecierpliwy, bo światło gaśnie jak wychodzisz z auta gdzieś po minucie, a jak wchodzisz, zapala sie światło, uruchamiasz silnik, i gaśnie natychmiast.
|
|
|
|
#14 |
|
|
Jak zamykasz auto (kluczykiem czy tez pilotem) to gaśnie bez zwłoki. Gdy tylko zamykasz drzwi bez ryglowania zamka to gaśnie po czasie.
Jak koledze wcześniej radzono tak i tym razem trzeba zweryfikować krańcówki. Jeśli dobrze pamietam za światło w bagażniku odpowiada zamek a nie dodatkowa krańcówka wiec tam więcej rozbierania. Klepane na kolanie...
|
|
|
#15 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Zacznę wszystko sprawdzać jak auto wróci z warsztatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Krańcówki pewnie są ok bo one też są odpowiedzialne za sygnalizowanie czy jakieś drzwi są otwarte. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-12-2012
Model: Mondeo GHIA X
Silnik: 2.0i 145bhp
Rocznik: 2003
|
Witam, Odświeżę nieco temat. Mam podobny problem z kontrolką otwartych drzwi.
Sprawa ma się tak, że cały czas świecą mi się lampki na podsufitce i przy pedałach. Pojechałem do znajomego mechanika, podłączyliśmy autko do kompa i pokazuje, że tylne prawe drzwi są otwarte. Komputer nie reaguje na naciskanie czujnika (w każdych innych drzwiach wynik na ekranie zmienia się w czasie rzeczywistym) Co do samego czujnika to był sprawdzany i wydaje się być ok. Stykając miernikiem słyszymy dźwięk zamkniętego obwodu a po naciśnięciu na guzik sygnał ustaje, więc krańcówka wydaje się działać ok. Zwierając obwód od wtyczki w drzwiach do modułu GEM dalej jest dzwięk na mierniku - ustaje jak naciśniemy w czujnik. Wydaje się, że coś z modułem nie tak, albo połączeniem w jego okolicach, natomiast jak jechałem do domu od mechanika to kontrolka zgasła mi 2 razy na ułamek sekundy. Jakieś pomysły zanim wybiorę najdroższą opcje i pojadę do elektryka ? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
"Przedzwon" przewód od gemu do drzwi. Sprawdź styki i tyle co możesz sam.
Klepane na kolanie...
|