Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-10-2015, 12:19   #11
Haden
ford::advanced

Model: Ford Focus I Hatchback
Silnik: 2.0 16V 130KM
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Nierówna praca silnika po wymianie rozrządu

U mnie też przerywa na gazie i po odłączeniu przepływomierza jest delikatna poprawa i popatrz, że też była dobra i wszystko pracowało idealnie dopóki nie oddałem auta do mechanika, no ale on robił cały silnik nie tylko rozrząd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No a może, klemę odpiął przy wymianie i się na gazie porypało (u mnie tak było), dopiero oddałem do gazownika i coś poustawiał no ideału nie ma ale nie pracuje jak na 3 garach i da się jeździć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Haden ; 27-10-2015 o 12:22
Haden jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-10-2015, 12:36   #12
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004

niech poprawia, na początek sprawdzić czy rozrząd jest dobrze ustawiony, nawet jak uzywal blokad
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-10-2015, 15:15   #13
RiZoNe
ford::beginner

Imię: Krzysiek
Model: Focus MK2 Kombi
Silnik: 2.0 HE 145 KM
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał Haden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie też przerywa na gazie i po odłączeniu przepływomierza jest delikatna poprawa i popatrz, że też była dobra i wszystko pracowało idealnie dopóki nie oddałem auta do mechanika, no ale on robił cały silnik nie tylko rozrząd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No a może, klemę odpiął przy wymianie i się na gazie porypało (u mnie tak było), dopiero oddałem do gazownika i coś poustawiał no ideału nie ma ale nie pracuje jak na 3 garach i da się jeździć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Średnio zadowalające ... wiesz u mnie na benzynie super się jeździ, zero spadku mocy itd. tylko na wolnych dostaje bzika ... nie po to wstawiłem sprawny samochód do warsztatu, żeby taki efekt osiągnąć...zostawiłem im go rano i czekam na rozwój sytuacji. Rozrząd mają też sprawdzić. Dam znać co dalej jak będę coś wiedział.
RiZoNe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-10-2015, 15:54   #14
Haden
ford::advanced

Model: Ford Focus I Hatchback
Silnik: 2.0 16V 130KM
Rocznik: 1999

No to czekam na rozwój sytuacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja niestety tam gdzie robiłem auto gazu sprawdzić nie mogłem, ale na szczęście koszt regulacji nie był wielki więc już nie robiłem o to problemu tym co mi silnik robili.
Haden jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2015, 16:04   #15
RiZoNe
ford::beginner

Imię: Krzysiek
Model: Focus MK2 Kombi
Silnik: 2.0 HE 145 KM
Rocznik: 2009

Wymiana przepływomierza załatwiła problem nierównej pracy na Pb. Co do LPG to podczas zdejmowania pokrywy świec poluzował się przewód prowadzący do listwy stąd praca na 3 gary. Także auto lata jak dawniej. Jeszcze tylko wymiana sondy, która na kompie nie daje znaku życia (o dziwo bez objawów) i do gazownika na regulację. Wymiana rozrządu nie miała wpływu na ww. problemy. Temat do zamknięcia, dziękuję :-)
RiZoNe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania