![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-07-2016
Model: Był Grand c-max Titanium, Teraz Kuga mk3 st .
Silnik: 2,5 PHEV Plug in 225 km.
Rocznik: 2012. 2020
|
Dopiero dziś dotarłem na warsztat aku do wymiany, choć sprawdzając wcześniej multimetrem podczas uruchamiania silnika wartość V spadała trochę poniżej 10 v , w pierwszym poście źle opisałem aku, banner ma 62ah i 540 a .
Dziś kupiłem i proszę się nie śmiać za mocno Akumulator FIVE-STAR 72Ah 640A , zamontowałem ten nowy i ... , monit 'układ esp wył' nadal się pokazuje , chmm może miałem te nowe "cudo" podładować przed zamontowaniem, monit pokazuje się jednak nie zawsze , na chwilę zapala się tak jak wcześniej lampka na przycisku od ręcznego wyłączania esp, może pojeżdżę trochę i się aku podładuje i zobaczymy . |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Finał jest taki, wyjąłem ten nowy akumulator , naładowałem go i wsadziłem na miejsce,
efekt jet taki że po przekręceniu kluczyka na drugą pozycję komunikat o wył. esp nadal się pokazuje, a przy uruchamianiu silnika już nie .Tak że problem nie rozwiązany, może pojadę na komputer , ale czy ma to sens jak w niczym tak na prawdę mi to nie przeszkadza. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Komputer nie wykazał żadnych błędów . A komunikat mignie na ułamek sekundy po przekręceniu kluczyka na poziom drugi , być może tak ma być .
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbigniew
Model: c-max,Ghia
Silnik: 2.0 benz+lpg 145KM
Rocznik: 2007
|
U mnie zachowuje się podobnie mrugnie na sekundę esp off dalej działa bez zarzutu ,widocznie tak ma być.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
|
Mam tak samo, lekki spadek napięcia przy rozruchu i ESP szaleje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-04-2014
Model: brak :(
Silnik: -
Rocznik: -
|
u mnie jest to samo
dodatkowo po podłączeniu pod komputer i wyrzuca mi błędy "niskie napięcie na akumulatorze" oraz "zbyt wysokie napięcie na akumulatorze". akumulator mam roczny - sprawdzany i wskazuje, że wszystko jest ok. alternator po regeneracji (wymieniono diody) ale komunikat o esp nadal się pojawia :/ Czytałem kiedyś na forum, że problemem może być niesprawny regulator napięcia na alternatorze. Byłem u fachowca i stwierdził, że wszystko jest w porządku. Mnie osobiście denerwuję cięgle ukazujący się komunikat oraz pokazujące się błędy. Zastanawiam się nad wyminą regulatora na własną rękę. Jakie mogą być jeszcze objawy niesprawnego regulatora napięcia? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojciech
Model: Focus C-MAX
Silnik: Diesel 2.0 TDCI
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Damian
Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Koledzy, a co powiecie na taki komunikat tylko przy gwałtownym przyspieszeniu i to nie za każdym razem? Wyraźnie słabnie wtedy również auto, jakby na chwilę wyłączało turbo...
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: zbyszek
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005 tdci
|
Mi dziś padł alternator. Zero objawów uszkodzenia. Brak mijającym kontrolek ESP i o braku ładowania. Zgasł podczas jazdy i tyle pod koniec żywota akumulatora zaswieciła kontrolka ESP i ABS radio zaczęło mrugać i zgasło.
Dlaczego wcześniej auto mnie nie poinformowało o braku ładowania? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Robert
Silnik: 2.0 tdci
|
[QUOTE=damiancmax;2727427]Koledzy, a co powiecie na taki komunikat tylko przy gwałtownym przyspieszeniu i to nie za każdym razem? Wyraźnie słabnie wtedy również auto, jakby na chwilę wyłączało turbo...
ESP w naszych maxach jest bardzo czułe, można dla przykładu mieć w zimie nogę gazu w podłodze a i tak będziemy jechać wolno i bez uślizgu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|