![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-02-2017
Model: Mondeo mk4 kombi
Silnik: 2.0 TDCI 163 km
Rocznik: 2013
|
![]()
Mam dokładnie ten sam problem co domapio - tak samo upalona wtyczka, identyczne objawy, ten sam silnik i rok produkcji. Znalazł to mój mechanik.
Pytanie do Was - jaka może być przyczyna tej usterki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: VOLVO V40
Silnik: 1.6EB
Rocznik: 2013
|
![]()
Obejrzyj dokładnie wtyczkę. Będzie na niej numer składający się z kilku cyfr. Po numerze znajdziesz wtyczkę w necie.
Było Mondeo Mk4 2.2TDCi 2010 -> jest Volvo V40 1.6EB 2013 Ostatnio edytowane przez radkor ; 11-01-2021 o 21:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Pokazana na zdjęciach awaria jest "standardowa" dla tej wersji silnika. Opisane kilkanaście razy w działach różnych aut wyposażonych w ten motor. Sam to miałem w Grand C-maxie 2013 z tym silnikiem. Potrzebna nowa wtyczka, nowa pokrywa filtra paliwa oraz trochę grubsze przewody...
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Imię: Daniel
Model: Ford mondeo MK4 kombi
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2014
|
![]()
Witam,
Ostatnio zauważyłem luźną, do niczego nie podpiętą wtyczkę kolory błękitnego. Wtyczka wychodzi z wiązki blisko metalowej obudowy filtra paliwa. Silnik to 2.0 TDCI - DW10C. Poniżej zdjęcia. Na jednym zaznaczyłem miejsce gdzie jest przyczepione trytytkąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy powinna ona być do czegoś podłączona? Dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: scorpio
Silnik: 2,3
Rocznik: 1997
|
![]()
Szanowni koledzy .Mam pytanie : czy bezkarnie można pominąć ów podgrzewacz w filtrze paliwa ? Są one pieruńsko drogie ,odpowietrzenie wymaga sporej uwagi -czy mozna wymienić cały interes na np. kompletną obudowę z pompką do odpowietrzania z Renault Scenic 1,9DCi ( to też Common Rail ) ? Wymiana wkładu banalna ,tania i częstsza dla dobra motorka .Dzięki , pozdrowienia przesyłam ,Jacek.PS Obecnie Focus Cmax 2007 1,6 tdci 90KM .
Ostatnio edytowane przez JacekF ; 01-03-2025 o 14:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
Trzeba sprawdzić jakie błędy wyskakują po odłączeniu. Jeśli nie ma/nie przeszkadzają, to najwyżej jakieś problemy się mogą pojawić w bardzo zimne dni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Imię: Daniel
Model: Ford mondeo MK4 kombi
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2014
|
![]()
Z tego co wyczytałem w tym temacie to powinna to być wtyczka od czujnika wody w paliwie. Gdzie on jest umiejscowiony? Nie mogłem wyczuć pod obudową filtra żadnego gniazda. Chciałbym go podłączyć.
|
![]() |
![]() |