![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: Hyundai IX 20/Ford S-max
Silnik: 1.4 Pb / 2.0 TDCi
Rocznik: 2015/2008
|
Można. Na aledrogo widziałem ale używki
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: damian
Model: S max
Silnik: 2.0tdci 163km
Rocznik: 2011
|
Problem rozwiążąny
Ostatnio edytowane przez parnik ; 13-02-2023 o 12:41 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2007
|
Wymieniałem klapę w Galaxy 2007 i przeciąłem wiązkę od zamka. Ma ktoś schemat podłączenia zamka bo jest tam 6 przewodów i wszystkie czarne...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: S-max
Silnik: diesel
Rocznik: 2012
|
Cześć, mam problem z otwarciem bagażnika w S-Max 2012, działa tylko z kluczyka a przycisk nie reaguje, chociaż poddaje się pod naciskiem ręki ale nie otwiera zamka...czytałem tutaj o zawilgoconym micro przełączniku zamka, i że po wymianie powinno być ok. Czy do tego muszę się dostać od środka? Tzn zdejmując duża czarna osłonę klapy? Macie jakieś rady na co uważać? Widziałem w któryms temacie że przy wymianie przycisku klapy jest problem z chromowana listwa bo można ją łatwo złamac? Czy mnie to dotyczy , czy mikro przełącznik to inny temat? Z góry dzięki
Bump: |
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Ford
Silnik: S-max
Rocznik: 2010
|
Proszę o pomoc. Mam problem z klapą bagażnika. Na początku w czasie jazdy pojawiał się komunikat że mam otwarta kalpe bagaznika. Po zamknięciu błąd znikł. Jednak po jakiś czasie komunikat pojawił się znowu i po zamnkięciu mechanicznym klapy nie otwiera sie wcale. Zamek nowy to samo. Wiazka sprawna, bezpiecznik sprawdzone są w porządku. Nie otwiera ani z pilota ani ze switcha. Czy miał ktoś podobny problem?
Bump: Proszę o pomoc. Mam problem z klapą bagażnika. Na początku w czasie jazdy pojawiał się komunikat że mam otwarta kalpe bagaznika. Po zamknięciu błąd znikł. Jednak po jakiś czasie komunikat pojawił się znowu i po zamnkięciu mechanicznym klapy nie otwiera sie wcale. Zamek nowy to samo. Wiazka sprawna, bezpiecznik sprawdzone są w porządku. Nie otwiera ani z pilota ani ze switcha. Czy miał ktoś podobny problem? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-04-2004
Model: Smax
Silnik: 2.2 TDCi ograniczone by Heko :)
Rocznik: 2009
|
miałem, mikrostyk przy zamku dokonał żywota
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Ford
Silnik: S-max
Rocznik: 2010
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA EWENTUALNIE UŻYĆ FUNKCJI "CYT. SELEKT." (cytowanie części tekstu zaznaczonego) Sprawdziłem działa. Po naciśnięciu pilota słychać pytanie w kabinie. Tak samo po naciśnięciu switcha słychać pytanie a bagaznik nadal sie nie otwiera. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 20-11-2025 o 14:15 |
|
|
|