![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
"Mute" jest do radia.
Wystarczy użyć przycisku "Mute/Wycisz" na ekranie radia i wtedy nie dość że radio się wycisza to z dużych czerwonych zegarów (myślę, że w C+ powinno być podobnie) znikają informacje o stacji radiowej, a nawigacja cały czas "gada". Ponowne naciśnięcie tego przycisku na ekranie lub przycisku RADIO lub zmiana głośności powoduje przywrócenie radia i informacji o stacji na zegarach. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Faktycznie. Nie jeżdżę na co dzień na NX to wypadło mi z głowy...
Tak się zdaje się zrobiło się w NX SD po ostatniej aktualizacji softem z kwietnia 2015. W NX DVD nie ma tej opcji.
|
|
|
|
#13 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Zgadza się - chodzi o NX SD z najnowszym softem (zapomniałem o tym wcześniej napisać). Autor wątku
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
ma polifta więc informacja powinna być przydatna.
Jak było w NX DVD nie wiem, bo nigdy tego nie sprawdzałem i gdyby nie ten wątek to w NX SD też pewnie bym nie sprawdził, bo jakoś radio nigdy mi nie przeszkadzało w trakcie jazdy. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Smax
Silnik: 2.0TDI
Rocznik: 2011
|
Dzięki za podpowiedź z mute. Jutro ruszam w powrotną z wakacji więc będzie szansa wypróbować. Soft kilka dni temu podciągnięty, więc powinno mute być.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- ja też w wiekszości jeżdzę chętnie z radiem bądź z muzą w mp3 ale czasem przydaje sie, np. najmłodsza na pokładzie zasypia i wtedy muzyka raczej nie, ale nawigację (ściszoną) może jednak tak ;-)
Czasem mam tak również w dłuższej jeździe jak jak coraz trudniej utrzymać koncentrację, że mi wtedy jednak radio nieco przeszkadza (rozprasza). Ostatnio edytowane przez Krzy_Ku ; 25-06-2016 o 01:39 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Smax
Silnik: 2.0TDI
Rocznik: 2011
|
Mute faktycznie występuje i działa. Można więc wyciszyć powiedzmy jednym ruchem. Nie wiem czy nie wygodniej z sterowania w kierownicy ściszyć do zera- efekt ten sam. Może chwilę dłużej, ale za to do zrobienia bezwzrokowo. Nie zdejmuje jednak wizualizacji na C+, więc sukces połowiczny - dalej pół ekranu zajęte wyświetlaniem nazwy stacji ;-)
|
|
|
|